– Jeg hadde avsluttet doptestingen på et blunk. Det er fullstendig bortkastet tid og penger. Jeg vet ikke om steroider virkelig kommer til å hjelpe deg å slå en golfball, sier Snedeker i et ferskt intervju med Sports Illustrateds Golf Magazine.

 

Les også: Singh avslørt for anabol doping 

 

Det var Sports Illustrated som tidligere i år avslørte Vijay Singhs bruk av det ulovlige preparatet for hormonell vekst, deer antler spray.

 

Fijianeren ble i utgangspunktet sansksjonert av touren etter å ha brukt sprayen som inneholdt det ulovlige stoffet IGF-1, men ble frikjent etter at World Anti-Doping Agency (WADA) opphevet forbudet av sprayen. I kjølvannet av anklagene har Singh saksøkt touren. Han mener touren beskyldte ham for doping, før de i det hele tatt hadde fått dokumentert om stoffet faktisk ga en ytelsesforbedring.

 

– Det er bare å se på hva som skjedde med Singh for å se at doping er et tema der ute, har Greg Norman sagt i ettertid.

 

Brandt Snedeker er på sin side ikke enig.

 

Vi har hatt dopingkontroller på touren i snart seks år, og vi har hatt to tilfeller av spillere som er avslørt. En av dem var Doug Barron som hadde lavt testosteron og ikke gikk gjennom de riktige kanalene og endte med å teste positivt for anabole steroider. Den andre var Vijay Singh som tok deer antler spray, som kanskje ikke er et prestasjonsfremmende middel, sier Snedeker til Golf Magazine.

 

Les også: Bjørnstad: – Ser ikke noe likhetstegn mellom muskler og birdies 

 

Snedeker er heller ikke enig i argumentet om at tourspillerne kan bruke preparater for å roe nervene, eller minimere rekonvalenstiden etter skader.

 

– Jeg tror det aldri har vært et problem med prestasjonsfremmende midler i golf. Og jeg tror det aldri kommer til å bli et problem. PGA-touren er ikke som fotball og andre idretter, ettersom vi er våre egne dommere. Det verste man kan kalles i golf er en juksemaker. Tro meg, om en kar blir avslørt et par ganger i å gjøre noe tvilsomt, så vet vi andre om det. Og vi lar han vite det. Man ønsker ikke å være stemplet som «den» personen.

 

Spillere har hatt blandede følelser om dopingkontrollene siden touren startet med programmet i 2008. Rocco Mediate har blant annet kalt doptesting i golf for «den største vitsen i verdenshistorien». Chris DiMarco har betegnet doptestingen som «det dummeste vi gjør på touren».

 

Padraig Harrington, Jerry Kelly og Joe Ogilvie er blant de som har gått ut og støttet antidopingsprogrammet.

 

– Jeg liker å tro at vi er litt annerledes i golfsporten, men doptesting er et nødvendig onde. Dersom alle var Jack Nicklaus hadde vi ikke behøvd å teste alle, men alle er ikke ham.

 

Er du enig med Snedeker eller er han naiv? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!