Det var knyttet stor spenning til hvordan Espen Kofstad skulle gjøre det, ndahan lørdag skulle spille i karrierens første lederball på Challenge Tour i Italia. Der viste han seg oppgaven verdig, og det så til de grader. 

Losby-golferen viste ingen tegn til nerver da han klinte til med eagle på det første hullet, etterfulgt av birdie bare to hull senere. På det tidspunktet ledet han med ett slag på danske Joachim B. Hansen. 

Hansen slo imidlertid tilbake og gjorde noen viktige birdies på det 8. og 10. hullet, samtidig som Kofstad gjorde bogeys på det 9, 10.- og 13. hullet. Da fem hull gjenstod lå Losby-golferen tre slag bak.

Så eksploderte han.

Med birdie-par-eagle-birdie på de neste hullene stod det plutselig likt med ett hull igjen å spille. Med en senket 13-metersputt for birdie på det 17. hullet hadde Kofstad momentum og det mentale overtaket før det siste hullet.

Der ble presset ble for stort for Hansen som gjorde bogey, og med det var seieren et faktum for Kofstad – hans første Challenge Tour -triumf, i bare hans andre fulle sesong som golfproff.

– Jeg er så glad at jeg skjelver som et løv. Jeg er henrykt, det er så utrolig herlig å vinne. Slagene satt i hele dag, og jeg er stolt av hvordan jeg spilte, ettersom jeg aldri har vært i ledelsen før sisterunden før, sa han til europeantour.com etter runden.

– Da jeg senket bunkerslaget for eagle på det første hullet fikk jeg følelsen av at dette kanskje var dagen min, men så begynte Joachim å spille utrolig bra, og slo hvert eneste slag helt perfekt. Han var uheldig som slo innspillet for langt  på det siste hullet, det er alltid tøft å se en «kollega» avslutte slik. Jeg var forberedt på play-off. Det var uheldig for ham, men han spilte utrolig golf hele uken. Putten på det 17. var definitivt dagens høydepunkt. Det var magisk da den gikk i, og det var ganske mange tilskuere rundt som jublet vilt da den gikk i.

Kofstad kunne med seieren innkassere en premiesjekk på 25 600 euro, snaue 190 000 kroner. Det er mer enn han har tjent i løpet av hele sesongen så langt, og kommer godt med i jakten på en fast plass på Europa-touren neste sesong. 

Seieren tar totalen hans i år opp til 39 748 euro.

Det viser hvor fort det kan snu i golf, for nå er han inne blant de 15 beste på pengelisten som sikrer spillerettighetene i Europas gjeveste selskap i 2013. Nå skal han smi mens jernet er varmt.

– De neste ukene skal jeg spille så mye som mulig mens jeg fortsatt spiller bra. Det er ikke noe vits i å ta en pause når jeg er i denne formen, nå må jeg bare fortsette. Målet før sesongen var å ende topp-15 på rankingen, og dette hjelper veldig. 

Vi minner om at Norwegian Challenge på Byneset braker løs om to uker. Der vant Espen NM i 2010. Skulle han finne på å vinne igjen, vil han rykke opp til Europa-touren allerede denne sesongen.

Norsk Golf  gratulerer Espen med seieren! 


– – – – 

 

Runde 3

Espen Kofstad har spilt bedre og bedre og med dagens runde på bare 65 slag, har han sikret seg en plass i lederballen.

Losbyspilleren startet med en 72-runde, fortsatte med 69 i går og idag klatret han altså helt til topps. Med seks birdies og bare en bogey på scorekortet deler han 1. plassen med finske Roope Kakko med total -4. 

Joachim Hansen følger på 3. plass, bare et slag bak, og rett i hælene følger et kobbel på tre stykker: engelske Oliver Woodson, fjorårets beste amatør,  Peter Uihlein fra USA og franske Alexandre Kaleka. 

– Jeg har spilt veldig bra i lang tid uten at jeg har fått helt belønning for det. Denne banen ser ut til å passe meg og min spillestil. Jeg liker å treffe green og gå for par, så når scorene har vært så lave som de har vært de siste ukene har det vært tøft, sa Kofstad etter runden. 

– Uten vind var det mulighet til å angripe banen i dag, og jeg er glad for at jeg klarte det. Jeg gjorde det bra i Toulouse i fjor, men var noen slag bak før den siste runden. Dette er en ny opplevelse for meg, og jeg skal bare forsøke å nyte den. Jeg er sikker på at jeg kommer til å være nervøs, men det er bare en bra ting. Da føler man seg tilstede og skarp, konkluderer 25-åringen overfor europeantour.com.

Knut Børsheim har også spilt solid, 69 slag i dag som igår, og har klatret ytterligere 20 plasser. Elias Bertheussen spilte 72 slag og rykket en plass frem på listen. 

Følg utviklingen fra lørdagens lederball i lenken under.

 

– – – – – 

Runde 2

Det så lenge ut som om bare Kofstad skulle greie cuten i dag, men så endte cutgrensen ved +5.

Og det sammen med formidabelt spill, reddet Børsheim og Bertheussens videre spill i turneringen. Tre norske videre i Acaya Open, altså.

Espen Kofstad spilte en under par idag og dette resulterte i at han rykket opp 15 plasser, til en 12. plass etter to runder. 

Elias Bertheussen hadde en langt bedre dag i dag og gjorde unna de 18 hullene på 67 slag, tre under par. an klatret dermed 57 plasser opp på leaderboardet. Han debuterte til og med med en hole-in-one idag på hull 4, og nok en eagle på hull 7. En dobbelbogey tre bogeys, fire birdies og resten par reddet cuten etter en runde på +8 i går.

Børsheim løftet også spillet sitt betydelig fra i går, med seks birdies og 10 par. En trippel og en dobbelbogey forhindret ikke at ahn spilte en under og opp å +5 som ble cutgrensen.  Børsheim deler dermedmed 60 plass med Berhteussen, og de starter  i samme ball i morgen kl 08.20, mens Kofstad går ut 10.55.

Joakim Mikkelsen er på vei hjem etter sitt uheldige møte med agressive jordveps, og melder på twitter at han vil være klar for English Challenge neste uke.

 

– – – – – 

Runde 1

 Espen Kofstad ligger best an av nordmennene på en 28. plass etter første runde av Acaya Open.

Ingen av nordmennene spilte under par på vakre Acaya Golf Resort ved Lecce i Puglia, Italia. Kofstad best på +2, fulgt av Europatour-spilleren Knut Børsheim på + 6 og trønderen Elias Bertheussen på +8.

Joakim Mikkelsen ble som kjent angrepet av jordveps og måtte avbryte spillet. Han ble tatt hånd om av medisinsk personell etter en allergisk reaksjon.

Raymond Russel fra Skottland leder fem under par med danske Joachim B Hansen et slag bak. Skotten som fyller 40 neste uke, vant the Challenge Provincia di Varese i Nord-Italia i juni, og vind og varme, samt tøff rough, ble ikke til hinder for at han satte seks birdies og en bogey på dagens runde.  

Hansen satte hele åtte birdieputter idag, og dermed vist solid spill, to bogeys og en dobbel til tross. Dansken er inne i en god periode og har greid cuten i sine siste fire turneringer. Dårligste plassering har vært 28. plass.  Bak disse følger «ulvepakket» – de beste bare tre slag bak Russel, og 20 spillere har levert scorekort på par og bedre på Acaya Golf Resort i turneringens første runde.

Vi krysser fingrene for at de tre norske herrene får flyt i spillet sitt torsdag. 

Les også Mikkelsen angrepet av veps