Sesongen 2013-14 startet i oktober i fjor med Frys.com Open. Det har faktisk allerede blitt spilt seks turneringer som teller i FedEx Cup. PGA Tours nye terminlister har ført til ganske store endringer, men det er januar, Hawaii og West Coast Swing som virkelig betyr ny sesong. Det blir nattsendinger på Viasat Golf med Per Haugsrud. Hvaler og surfere i skjønn forening med golfere som nyter noen dager på Hawaii og i California. 

 

Som vanlig har noen av de beste meldt forfall. Tiger Woods spiller aldri på denne tiden av året. Han reiser for tiden med kjæresten Linsey Vonn mens hun forbereder seg til OL i Sotsji. Han har også sagt at han skal være til stede i Russland.

 

Phil Mickelson tar en ‘Stricker’ i år. Mer tid til familien og færre turneringer. Henrik Stenson spilte lenge med en skade. Det er forståelig at han trenger litt hvile. Sistemann som virkelig blir savnet er Justin Rose. Engelskmannen har fått mye oppmerksomhet etter en glimrende sesong med seier i US Open. Det var et følelsesladet år som vi har fått innblikk i gjennom en flott dokumentar på Sky Sports.

 

Uten disse fire blir unektelig feltet litt gråere, men noen fargeklatter er på plass. Svenske Jonas Blixt engasjerer alltid. Vi er usikre på om Billy Horschel har pakket blekksprutbuksene fra US Open 2013. Det blir uansett artig å se ham når han ikke bare spiller golf men på hele følelsesregisteret. Sympatiske Snedeker stiller til start og må som vanlig regnes blant favorittene. Langtslående Gary Woodland blir et høydepunkt på hull 18. Helt grått er det altså ikke, og da har vi ikke nevnt de største navnene.

 

Adam Scott, Dustin Johnson, Matt Kuchar og Jason Dufner er spydspissene. De to siste det nærmeste vi kommer antihelter i golfsporten. Får vi se Jason Dufner avbildet sammen med en representant for det lokale dyrelivet? Scott og DJ er deres rake motsetninger. Amerikaneren har forlovet seg med Wayne Gretzkys datter Paulina og kommer nok til å kaste seg i bølgene på surfebrettet når han ikke tjener penger på golfbanen.

 

Når vi også kan legge til Webb Simpson, Ryan Moore og Boo Weekley blir ikke helheten grå allikevel. Til slutt setter vi utropstegn ved Jordan Spieth. Kan han følge opp den utrolige sesongen han hadde i fjor?

 

Turneringen starter fredag med avslutning mandag. Sendetider på Viasat Golf er fredag 23.30, lørdag 20.30, søndag 21.00 og mandag 22.00. (Sendingen fredag er ikke merket ‘Direkte’ i programoversikten).

 

Fjorårets premiere ble preget av ekstrem vind.