Hoey var mannen som stakk av med seieren under Alfred Dunhill Links Championship. Det var en seier som Hoey selv ikke trodde var sant.

– Det har ikke sunket helt inn enda, og det vil det ikke gjøre på en god stund, sier Hoey til europeantour.com

– Det har tatt en lang tid, men jeg tror på en rar måte at man setter større pris på seieren, forteller han etter at seieren var et faktum. Med landsmannen Rory McIlroy på plassen bak og Graeme McDowell på tredjeplass, kunne Nord-Irland virkelig juble.

66-runder

Hoey hadde virkelig satt standaren på St. Andrwes. 32-åringen hadde nemmelig gått den første, andre og tredje runden på 66 slag. Det var kun den siste runden hvor mannen fra Nord-Irland måtte opp på en 68-runde. Dermed gikk Hoey 22 slag under par sammenlagt.

Hoey spilte med landsmannen Graeme McDowell den siste runden. Vinneren forteller at McDowell kjempet hardt for selv å vinne turneringen. Likevel greide Hoey å slå de avgjørende slagene for å vinne.

– Jeg visste at jeg måtte slå to av de beste slagene i livet mitt på hull 16 og 17, og var veldig lykkelig over at jeg greide å produsere de, avslutter en meget glad Hoey.

 

Leaderboard Alfred Dunhill Links Championship