Helgens PGA Tour-turnering i Arizona, Waste Management Phoenix Open har så langt vært preget av mye utsettelser. Frost på greenene har ført til at turneringskomiteen har bestemt at turneringen skal fullføres på mandag. Dermed slipper de å konkurrere med folkereligionen Super Bowl i kampen om TV-seerne søndag.

Etter to runder er det Tommy Gainey som leder. Med runder på henholdsvis 63 og 65 slag ligger han 14 under par for turneringen. Andrerunden hans inneholdt syv birdies og en bogey. Han er med det ett slag foran Mark Wilson som han delte ledelsen med etter første runde. 

Publikumsfavoritt

De fleste øyne er nok rettet mot Phil Mickelson denne helgen. Mickelson som studerte ved University of Arizona er helgens store publikumsfavoritt, og med runder på 67 og 65 slag ligger han fire slag bak Gainey. Han har allerede vunnet to ganger på Scottsdale-banen der helgens turnering spilles. På det berømte hull 16, et kort par tre hull med store tilskuermasser som omkranser hullet, satte «Lefty» en timetersputt for birdie, til øredøvende begeistring hos publikum.

– Det er alltid gøy å spille her. I løpet av sesongen tror jeg ikke det er noen andre putter jeg har mer lyst til å senke enn på dette hullet, hvis man ser bort fra major-turneringene. Jeg hadde så inderlig lyst til å senke den putten, sa han til pgatour.com da runden var omme. 

Mickelson ligger på en delt 5. plass, sammen med ungekometen Rickie Fowler. Vinner Mickelson denne turneringen vil han klatre opp til tredjeplass på verdensrankingen, og dermed dytte Tiger Woods ned til fjerdeplass.

– En sport der man gjør feil

Tommy Gainey var en av spillerne som rakk å påbegynne sin andrerunde fredag før spillet ble tidlig avblåst. Lørdag spilte han kun ni hull. Etter å ha mistet sesongens tre første cuter, er han nå veldig tilfreds med hvordan han slår ballen.

– Jeg treffer ballen bra for tiden. Jeg slo et par dårlige slag i dag, men de var ikke så dårlig at jeg fikk store problemer. Det synes jeg alltid er en bra ting, for vi vet alle at golf er en sport der man gjør mange feil, da handler det om å gjøre missene så gode som mulig.

Dersom Gainey skulle gå hele veien mandag vil det bli hans første seier på PGA-touren. Fra før av har han to seire på Nationwide-touren.

 

Leaderboard.