Mikkelsen en hårsbredd unna seier

Joakim Mikkelsen fortsetter å imponere, og tok nesten sin andre collegeseier på rad søndag.

Drammenseren beviste søndag at hans seier for to uker siden i UTSA Oak Hills Invitational langt fra var noen bagatell. Etter åpningsrunden på par i helgens Wyoming Desert Intercollegate, delte han 23. plassen med blant annet Baylor-lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen og Denvers Ole Berge Ramsnes, og hadde seks slag opp til teten.

Søndag ble det spilt 36 hull, og etter en andrerunde på 70 slag, to under par søndag morgen begynte Mikkelsen å nærme seg teten. Avslutningen skulle bli enda bedre – 68 slag og fire under par tok ham til seks under for turneringen, ett fattig slag bak UNLVs Kevin Penner. Joakim delte ledelsen før de siste hullet, men avsluttet dessverre med bogey. Likevel fortsetter han å stadfeste sin posisjon som en av USAs beste collegegolfere. Dette var hans fjerde topp fem-plassering siden skoleåret begynte i høst.

– Veldig bittersøtt!, skriver han på sin Facebook-profil etter runden.

Andreplassen blir desto mer imponerende når man tar i betraktning ukens startfelt – Wyoming Desert Intercollegiate inneholdt flere av nasjonens høyest rankede lag- og spillere.

Mikkel Bjerch-Andresen falt til slutt til en delt 52. plass etter to avsluttende 75-runder, mens Ole Ramsnes endte nede på 68. plass. I lagkonkurransen endte hans Denver på 13. plass, mens Bjerch-Andresen og Mikkelsens Baylor kom på tiendeplass, 25 slag bak vinnerne UNLV.

– Vi slet hele helgen, og hadde mange treputter og spilte ikke bra. Joakim spilte derimot veldig bra. Han ble bedre og bedre med hver runde, og ga seg selv muligheten til å vinne. Det er mye vi må jobbe med. Vi jobber med å finne den riktige kombinasjonen av spillere i lagoppstillingen vår. Vi må bare fortsette å forsøke å forbedre oss uke etter uke, kommenterte trener Greg Priest til Baylors hjemmeside etter runden.

Mikkelsen har nå endt topp-ti i seks av de syv turneringene Baylor har spilt denne sesongen. Han står nå med ti topp fem-plasseringer i karrieren, og 17 topp ti-plasseringer, hvilket gjør ham til Baylors fjerde mest suksessrike spiller noensinne.

Resultater

Runde 1

Mange norske spillere skal i aksjon i collegeturneringer den kommende uken. Mikkel Bjerch-Andresen og Joakim Mikkelsen er allerede i gang med Wyoming Desert Intercollegiate.

De to nordmenne representerer Baylor University i Wyomings ørken denne uken, og etter første runde deler de 23. plassen. Med åpningsrunder på par har de seks slag opp til svenske Niclas Carlsson (Auburn) som leder turneringen. Også Baylor-spilleren Lorenzo Scotto deler 23. plassen på par med Mikkel og Mikkelsen. I lagkonkurransen er Baylor på 8. plass, en over par totalt og ti slag bak UNLV.

– Været var perfekt, man kunne ikke bedt om bedre forhold, men banen er ikke lett. Greenene er bra og man kan gjøre noen birdies. Vi spilte helt greit lørdag, vi gjorde bare ikke nok birdies. Med så bra forhold, er det lag som fortsatt kommer til å spille bra, sa lagets trener Greg Priest etter runden.