Med en avslutningsrunde på par (72) falt Mikkelsen ni plasser til 26. plass, og endte med det ni under par sammenlagt.

Drammenseren rundet av uken med tre birdies og like mange bogeys, ti slag bak vinneren Devin Carrey fra Canada.

 

26. plass var verdt 1232 dollar, omlag 7350 kroner. 

 


 

 

Runde 3

 

Joakim Mikkelsen gikk under par, men falt likevel til 17. plass under moving day av Kohl’s Open Championship – oppkjøringen til høstens Q-School-kvalifisering.

 

Mikkelsen leverte sin andre strake 70-runde (-2), og ligger med det ni under par før lørdagens avslutningsrunde.

Med tre birdies, en bogey og resten par deler han 17. plassen sammen med amerikaneren Sam Fidone, fem slag bak lederne Shawn Jasper og Devin Carrey.

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Joakim Mikkelsen forbereder seg til Q-School med å spille turnering på den amerikanske minitouren. Der kjemper han i toppen etter halvspilt turnering.

 

Det er høst, og den amerikanske Q-School-kvalifiseringen nærmer seg igjen. Joakim Mikkelsen er tilbake i USA, hvor han denne uken startet sine forberedelser til kvalifsieringen.

 

Onsdag gikk startskuddet for Kohl’s Open Championship på Adams Tour i Louisiana, og etter mye start og stopp de to første rundene har Mikkelsen posisjonert seg helt i toppen når to runder gjenstår.

 

– Joakim hadde sen starttid og fikk spillt fem hull i regn på onsdag før spillet ble stoppet pga overvann på noen greener, han var da på par. Etter mye venting ble det ikke mer spill onsdag, spillet skulle tas opp igjen tidlig torsdag morgen men også da ble det noe utsettelse da pga tåke, opplyser Mikkelsens hjemmeside joakimmikkelsen.com.

 

Les også: Mikkelsen før turneringen: Golf for en god sak

 

Drammenseren signerte til slutt for en sterk 67-runde i åpningen, etter å ha innkassert solide syv birdies, samt en dobbelbogey. I andrerunden senere på dagen fulgte han opp med nok en god runde. Også der dro han på seg en dobbelbogey, men takket være fire birdies ble det to under par og syv under sammenlagt.

 

Det holder til en delt 5. plass så langt sammen med åtte andre spillere, og lover godt før Q-School braker løs. Mikkelsen ligger tre slag bak lederen Devin Carrey. Vi må ned på 25. plass på leaderboardet for å finne den neste ikke-amerikaneren på leaderboardet.

 

Turneringen spilles over fire runder og avsluttes lørdag.

 

Dette er andre år på rad Mikkelsen deltar i Q-School. Nordmannen imponerte i fjor da han tok seg videre helt til finalesteget. Der klarte han imidlertid ikke å sikre fulle rettigheter på Web.com Tour, og måtte ta til takke med en begrenset kategori. Han startet sesongen med å spille noen turneringer på Web.com Tour, men dro hjem til Europa halvveis i år for å konkurrere på Challenge Tour. Nytt av årets kvalifisering er at man bare spiller om rettigheter på Web.com Tour. Ønsker man å kvalifisere seg til PGA Tour må man gå veien gjennom Web.com Tour.