Torsdag annonserte Golf Coaches Association of America (GCAA) at Baylors Joakim Mikkelsen er en av fem finalister til 2012 Byron Nelson Award. I tillegg til Mikkelsen utgjør Iowas Chris Brant, Texas´ Dylan Frittelli, Georgia Techs James White og Dartmouths Peter Williamson de øvrige finalistene.

 

Det er en omstendig prosess som settes i gang før en spiller nomineres, og utøveren må gjennom et langt intervju med en representant for utvalgskomiteen før en avgjørelse fattes.

 

For å være nominert for prisen, må man være i sitt siste år i studiene (senior). Flere faktorer spiller inn på utvalgskomiteens endelige avgjørelse. I tillegg til sportslige prestasjoner vurderes også akademiske resultater, veldedighetsarbeid for lokalsamfunnet og utøverens intergritet på skolen. Vinneren blir utnevt torsdag 19. april.

 

Bå Baylor sine hjemmesider skriver de at Joakim Mikkelsen har blitt plukket ut til «Big 12 Commisjoner’s Honor Roll» i alle sine syv semester på Baylor. To ganger er han plukket ut til førstelaget i Academic All-Big 12 og GCAA PING All-Central Regions utvalg. Mikkelsen ble i februar kåret til «Big 12 Golfer of the Month», og Mikkelsen har Baylors laveste snittscore med 71-slag, 0,67 slag under par. Denne sesongen har han levert 21 runder på par eller bedre, hatt kun en runde som ikke har blitt gjeldende i lagets totalscore,  og notert seg for syv topp ti-plasseringer – inkludert seieren i UTSA Oak Hills Invitational.

 

Det er ikke bare Mikkelsen det er kastet glans over denne uken. Marita Engzelius endte i helgen på andreplass i BancorpSouth Rebel Intercollegiate. Nå har Tulsa-spilleren blir belønnet med «Conference USA Women’s Golfer of the Week».

 

– Hun har nå endt topp-25 syv ganger på de åtte turneringene hun har spilt i år. Dette er Engzelius’ tredje ukens golfer-pris i karrieren, og hennes første for sesongen, opplyser Conference USA på sine hjemmesider.

 

Conference USA inkluderer statene Texas, Florida, Louisiana, Mississippi, Tennesse, Alabama, Oklahoma, North Carolina og West Virginia.