Mikkelsen midt på treet

Joakim Mikkelsen falt 13 plasser på leaderboardet søndag, men fikk allikevel sin beste Challenge Tour plassering med 32. plass.

– Jeg hadde dårlig flyt idag, hadde en bedre plassering i tankene! skriver Joakim Mikkelsen i en tekstmedling til Norsk Golf.

Søndag spilte Mikkelsen to over par: tre birdies og tre bogeys på frront nine og en kjip dobbel bogey som ødela på back nine.

– Jeg landet på green på hull 14 og spratt ut i hinder, så der ble det en uheldig dobbel. Ellers var det OK, skriver Mikkelsen.

Dette ble drammensguttens dårligste runde på Galgorm Castle Golf Club & Estates i Nord-Irland. Han endte på – 2 sammenlagt, 11 slag bak vinneren. Men søndag gikke han faktisk et slag bedre enn mannen som vant.

Og vinneren, det ble nederlandske Dean Huizing som gikk tre over i siste runde, men hadde  – 16 fra før. Han vant omspill med tidligere Ryder Cup-spiller Oliver Wilson fra England.

Mikkelsen fikk litt lønn for strevet: Det øknomiske utbyttet ble 2267 euro, dvs drøyt 18 000 kroner.

Runde 3

Joakim Mikkelsen følte han slet i tredjerunden av Northern Ireland Open, men klatret likevel en plass oppover leaderboardet.

Dermed er drammenseren godt plassert for å kunne pynte på sin bestenotering på Challenge Tour – 37. plassen i Norwegian Challenge for tre uker siden.

Mikkelsen klatret fra 20. til 19. plass lørdag, etter en tredjerunde på par (71). Med to birdies, like mange bogeys og resten par er han fire under sammenlagt, 12 slag bak lederen Daan Huizing fra Nederland, og bare to slag bak en topp-10-plassering.

– Var i en del trøbbel i dag, men klarte å plastre det sammen! Var tøffe forhold, så fikk jobbe hele veien. Fornøyd med 71 med tanke på hvordan jeg slo kula, sa Mikkelsen til Norsk Golf etter runden.

Han sier det var spillet på og rundt greenene som reddet scoren.

– Mye bra nærspill a! Mange chipper pluss en del fine parputter. Var ikke noe vakkert spill, men jeg kom meg rundt. Blir spennende å se hva jeg kan få til i morgen, konkluderer 24-åringen.

Knut Børsheim stod også på startstreken denne uken, men misset cuten med ett slag.

Runde 2

Joakim Mikkelsen leverte sin andre strake 69-runde på Galgorm Castle Golf Club fredag. Knut Børsheim misset cuten hårfint.

Mikkelsen fortsatte sitt stødige spill, og med fem birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet klatret han 24 plasser opp til en delt 20. plass. Drammenseren ligger fire under par, syv slag bak lederen i klubbhuset Daan Huizing.

– Dagen var bra, synes det var ganske tøffe forhold så er fornøyd med minus to. Puttingen har vært bra også, så det er jeg selvfølgelig happy med, sa Mikkelsen til Norsk Golf etter runden.

Dan Huzing leder turneringen med tre slag etter solide runder på 65 og 66. Mange spillere har dog mye igjen av sine runder.

En småsyk Knut Børsheim slo tilbake etter torsdagens skuffende 73-runde med 69 slag fredag, og endte på par sammenlagt. Den har førte ham 38 plasser opp leaderboardet opp til en 64. plass. Dessverre var det akkurat ikke nok for Fana-golferen, som dermed må pakke sakene tidlig og reise slukøret hjem.

For han sin del blir neste turnering neste ukes Open Blue Green Côtes d’Armor Bretagne i Frankrike.

Runde 1

Joakim Mikkelsen feiret sin 24-årsdag med to under par i åpningsrunden av Northern Ireland Open Challenge. For Knut Børsheim gikk det tråere.

Mikkelsens åpningsrunde inneholdt tre birdies, bare en bogey og resten par, og gir ham en delt 44. plass så langt. Han har med det fem slag opp til lederne James Ruth (England) og Bernd Ritthammer (Tyskland), og to slag ned til den foreløpige cutgrensen.

Det er en høyst godkjent start fra drammenseren, spesielt når man tar i betraktning at han ikke fikk innspill på Gallorm Castle Golf Club. Golfkøllene kom ikke frem i tide etter flyturen, opplyser Mikkelsens hjemmeside

Turneringen er Mikkelsens syvende på årets Challenge Tour, og dermed den siste han kan motta wild card fra NGF. Skal han spille neste turnering er det en topp-10-plassering i Nord-Irland som gjelder. På de seks Challenge Tour-turneringene han har spilt i år har han klart cuten i halvparten av dem, med 37. plassen i Norwegian Challenge for snaue tre uker siden som beste plassering.

Fire slag bak Mikkelsen ligger Knut Børsheim nede på 102. plass. Fana-golferen, som i likhet med Mikkelsen ikke fikk noe ordentlig innspill på grunn av forsinkede golfkøller, var tre over par allerede etter seks hull, men gikk de siste 12 på en under par. Han har to slag opp til cuten før fredagens andrerunde.