– De verste forholdene jeg noensinne har spilt i i dag…klarte å holde det sammen og gå videre. Veldig lettet, skrev Joakim Mikkelsen på sin Twitter-konto etter å ha avansert fra det første Q-school-trinnet.

 

Med en runde igjen på The Lakes at Castle i Texas delte drammenseren 6. plassen, og hadde med det sikret seg en feilmargin ned til 18. plassen som var den siste avansement-plassen denne uken. Noen slag å gå på var godt å ha med seg til den fjerde og avsluttende runden, som ble spilt i iskaldt vær med kraftig vind.

 

Mikkelsen fikk en perfekt start på runden med to birdies på de første fire hullene. Med tre bogeys og en dobbelbogey på de neste fire hullene falt han imidlertid tilbake igjen. Heldigvis klarte han å stoppe blødningen.

 

Med to birdies og to bogeys i innspurten gikk han de siste åtte hullene på par, og kunne med det signere for en avslutningsrunde på tre over par.

 

Dermed ble det til slutt en delt 9. plass med en totalscore på en under par, fem slag bak vinneren Jace Long. Av de 73 spillerne i feltet leverte kun fem spillere runder under par fredag.

 

– Q School er slitsomt. Det var svært vanskelig i dag. Jeg fikk en god start, men gikk så på noen skreller i dag. Men jeg er «safe through», sa hovedpersonen selv til sin hjemmeside joakimmikkelsen.com etter runden.

 

Det andre Q-school-trinnet slår i gang 13. og 14. november, fordelt på seks ulike turneringer.

 

Les om Joakims erfaringer fra ukens turnering i hans blogginnlegg her på norskgolf.no førstkommende mandag.

– – – – – – 

 

Runde 3

Med eagle på det siste hullet deler Joakim Mikkelsen 6. plassen når bare en runde gjenstår av det første Q School-trinnet i Texas.

 

Mikkelsen fortsetter å levere stabil golf på The Lakes at Castle Hills i Lewisville, Texas.

Drammenseren gjorde riktignok tre bogeys og en dobbelbogey på torsdagens tredje runde, men senker samtidig nok putter til å fortsette å holde seg under par, og godt innenfor de 18 beste som avanserer til trinn 2 i midten av november.

Da ett hull av gjenstod av runden torsdag var Mikkelsen en over par for dagen, etter å nettopp ha gått av den 17. greenen med en sur bogey. Men Mikkelsen viste styrke, og kline til med eagle på det avsluttende par 5-hullet.

Dermed kunne han signere for en runde på en under par (71), og et hopp fra 7. til 6. plass på leaderboardet.

– Jeg er veldig fokusert og veldig klar over at det er langt igjen, sier Mikkelsen til sin hjemmeside joakimmikkelsen.com.

Med en totalscore på fire under par ligger han sammen med Lucas Main og Nathan Stamey fire slag bak lederen Jace Long. Long leder med ett slag på Derek Tolan før siste runde.

Topp-18 går for øyeblikket på en under par, tre slag bak Mikkelsen.

– – – – – 

 

Runde 2

Joakim Mikkelsen har spilt seg inn i tetkampen i det første trinnet av Q-school i Texas.

Tirsdagens åpningsrunde i Lewisville i Texas så ut til å bli på tre under par, men ble ødelagt av en trippelbogey på det siste hullet.

Dermed var det en revansjesugen Mikkelsen som stilte opp på banen onsdag, og med en birdie på det første hullet fikk han akkurat den starten han trengte. 

Da dagen var omme stod det til slutt fem birdies og to bogeys på drammenserens scorekort, som kunne signere for en runde på tre under par (69).

Dermed klatret han 12 plasser opp til 5. plass, og kjemper om seier slik han gjorde i førkvalet for noen uker siden. Femteplassen deler han med Michael Connell og Lucas Main, bare tre slag bak lederen Jaxon Brigman.

Av spillerne i feltet på 74 mann er det bare seks ikke-amerikanere. Mikkelsen er best plassert av disse.

Det er de 18 beste og like som avanserer til trinn to.

– – – – – 

 

Runde 1

Tekst: Kristin Moe Krohn

Joakim Mikkelsen lå – 3 etter 17 hull i første runde av Q-school i går, men på siste hull ble drammenseren lurt av kraftig side- og motvind da ballen ikke ble tatt av vinden men havnet i et vannhinder.

På joakimmikkelsen.com beskrives situasjonen slik: «Joakim slo det han mente var en god drive. Driven ble imidlertid ikke tatt av vinden så ballen rullet i ut i ett vannhinder. Droppen i bermuda gresset var ikke den beste, og i frykt for å få en flyer så valgte Mikkelsen å ta nier jernet fra 160 meter. Han blåste imidlertid ballen over greenen og to chipper og to putter senere så var trippelen i boks. Han endte dermed opp på par etter 18 spilte hull.»

Den ferske proffen fra Drammen ligger med dette imidlertid greit plassert på en 17. plass bare tre slag bak lederen Luke Symons etter en absolutt godkjent førsterunde i første trinn på PGA Q-school som spilles i Lewisville, Texas på The Lakes at Castle Hills. 

De 18 beste og like går videre, og Mikkelsens ball slår i dag ut sist, klokken 17. 45 fra hull 1. I går ble de satt på klokke etter de først ni, da en av spillerne slet veldig, og det er å håpe at de slipper dette idag.