Med en avslutningsrunde på 79 slag ble det til slutt 57. plass på Caroline Martens i ukens Ladies European Tour-turnering i Sør-Afrika.

 

Med seks bogeys, en dobbelbogey og en birdie på scorekortet endte hun til slutt hele 20 over par på vanskelige Selborne Park Golf Club, der bare en spiller endte under par. På søndag kom vinden opp i hele 81 km/t skriver LET på sin hjemmeside.

 

Tyskeren Caroline Masson sin avsluttende 71-runde sikret seier med ett slags margin på Lee-Anne Pace og Danielle Montgomery.

 

– Jeg er så lykkelige. Det var en utrolig tøff dag i vinden. Jeg kloret meg fast og gjorde parene jeg trengte. Jeg var heldig et par ganger, men hadde også et par birdiemuligheter jeg ikke konverterte. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med seieren, sa Masson etter runden.

 

Martens sin 57. plass var verdt 962 euro, snaue 7 200 norske kroner. Turneringen var fjerde gang på åtte turneringer i år hun har klart cuten, i det som er hennes debutsesong som Europatour-spiller.

 

Nå blir det en ukes pause på Ladies European Tour, før storturneringen Evian Masters slår i gang i Frankrike 2. juli. Fra og med neste sesong vil turneringen bli en del av kvinnenes offisielle major-program. Suzann Pettersen tar en sjelden visitt til Europa-touren, og står på deltagerlisten til turneringen. Det samme gjør resten av kvinnenes verdenselite, med blant annet Yani Tseng klar til start.

– – – – – 

 

Runde 2

Caroline Martens ligger 13 over par i Sør-Afrika, men klarte likevel cuten.

Selborne Park Golf Club i South African Women’s Open har vist seg å være en tøff test for LET-spillerne. Når en runde gjenstår er ingen spillere i feltet under par.

 

Det er duket for en spennende avslutning med fire spillere i delt ledelse. Danielle Montgomery (England), Joanna Klatten (Frankrike), Ashleigh Simon (Sør-Afrika) og Caroline Masson (Tyskland) er alle even for turneringen. I tillegg har 17 spillere fem slag eller færre opp til kvartetten.

 

Et godt stykke lenger ned på listen klarte Caroline Martens cuten på delt 57. plass, til tross for runder på 80 og 77 slag. Lørdagens runde bestod av seks bogeys og en birdie. Dermed fikk hun i det minste luket vekk de trippel-og dobbelbogeyene fra åpningsrunden.

 

Martens har nå seks slag opp til en topp 30-plassering, som er hennes beste plassering så langt på Europa-touren. Runden starter kl. 09.10 søndag.

 

– – – – – 

 

Runde 1

Caroline Martens måtte åtte over par i åpningsrunden av South African Women’s Open.

 

Caroline Martens deltar som eneste norske spiller i ukens Ladies European Tour-turnering på Selborne Park Golf Club i KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Der ligger hun langt bak etter første runde.

 

Martens måtte bruke 80 slag for å komme seg rundt, etter å ha notert seg for tre bogeys, to dobbelbogeys, en trippelbogey samt to birdies. 

 

Dermed har hun allerede 11 slag opp til lederen Caroline Masson (Tyskland). Martens ligger to slag innenfor den foreløpige cutgrensen. Det skal spilles tre runder, hvor de 70 beste og iike etter to runder avanserer til avslutningsrunden. Totalt består feltet av 84 spillere.

 

Martens er inne i sin debutsesong blant Europas kvinnegolf-elite, og har klart cuten i tre av de syv turneringene hun har rukket å spille i år. Hennes beste plassering er 30. plassen fra Lalla Meryem Cup i Marokko i mars.