Av Erik Pettersen:

Knut Børsheim fikk det ikke til å stemme på Europatouren i Skottland denne uken. Lørdag spilte 25-åringen på St.Andrews Old Course og gikk én under par, og landet på par etter tre runder. Det er en sterk prestasjon, men i dette feltet var det dessverre ikke nok.

Siden det ikke er noen storturnering på PGA-touren denne uken, måtte nemlig det norske håpet måle krefter med verdensklassespillere som Ernie Els, Anders Hansen, Louis Oosthuizen og Colin Montgomerie.

Ingen av de store kanonene er riktignok med i teten før sisterunden.  Av de største stjernene, ligger Ernie Els best an, på en delt 29. plass, åtte under par.

Branden Grace holder på ledelsen, og leder komfortabelt med -20. Han er fire slag foran danske Thorbjørn Olesen.

Slik oppsummerer Børsheim turneringen på sin Facebook-side:

– Dessverre missed cut og ikke spill i finalerunden. Ny rekord i GIR, men også ny rekord i antall putter. Reiser til Australia på fredag. Satse på at jeg finner stroken igjen.

 

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Etter torsdagens runde ett slag over par trengte Børsheim en kjemperunde for å melde seg på i tetkampen før helgens runder i Dunhill Links Championships i Skottland. Det skjedde ikke. Børsheim gikk ett slag over par på Kingbarns Golf Links, og løftet seg fra gårsdagen, men ligger likevel på en 129. plass.

– Jeg slår ballen veldig bra, men får bare ikke til puttene. I dag hadde jeg en skikkelig nedtur på greenene, og da blir det fort til at man går runder på par. Litt kjedelig, sier Børsheim til BA.no.

Selv om han ikke hadde marginene med seg på greenene, ønsker Børsheim ikke å skylde på uflaks.

– Jeg skal ikke si jeg hadde uflaks, men det ikke helt min vei. Jeg hadde noen hullkanter og noen gode sjanser som jeg misset, fortsetter Børsheim.

Etter to runder ligger det norske håpet 18 slag bak lederen Branden Grace, som tok ledelsen i går etter en spektakulær runde på 60 slag. I dag fulgte han opp med en solid 67-runde. Det er med andre ord langt opp til lederen for Børsheim, men han har fortsatt muligheten til å klatre mye på listene dersom han får til en god runde på lørdag.

Kanskje kan morgendagens svært rutinerte spillepartner hjelpe til med noen gode råd? På lørdag skal Børsheim nemlig spille med en av de virkelig store legendene i Europeisk golf, Colin Montgomerie. Etter to runder ligger «Monty» tre slag under par.

—–

Runde 1:

I pro am-ball med eks-alpinist Franz Klammer, Paul Casey og OL-legende Michael Phelps, hadde Knut Børsheim en tøff start på torsdagens Europatour-turnering i Skottland.

Turneringen spilles på de tre banene St. Andrews, Carnoustie og Kingsbarns. Børsheim startet på Carnoustie som er den vanskeligste av de tre banene, noe ingen Carnoustie-spillere blant topp-15 vitner om. 

For Børsheim ble oppskriften en runde på en over par, 71 slag. Han ligger med det allerede 13 slag bak lederen Branden Grace, som var ett fattig slag unna det magiske 50-tallet på Kingsbarns. Det sør-afrikanske stjerneskuddet kvalifiserte seg i likhet med Børsheim til Europatouren gjennom fjorårets Q-school, og har allerede rukket å vinne tre ganger i år. Nå leder han med to slag på franskmannen Victor Dubuisson, med danske Thorbjørn Olesen ytterlige ett slag bak.

Av forrige ukes Ryder Cup-spillere er Martin Kaymer på delt 58. plass, Dustin Johnson og Peter Hanson på 108. plass, mens Paul Lawrie er nede som nummer 152. Mellom dem har Knut Børsheim plassert seg på 127. plass.

– God avslutning reddet noenlunde dagen. Spilte egentlig ganske godt, men puttet som en klovn. Ferdig med den vanskeligste banen, så nå er det bare å kjøre på. Veldig kult å spille pro-am med Franz Klammer. Den delen gjorde vi det veldig bra på. Gleder meg til fortsettelsen, oppsummerte Børsheim dagen på sin Facebook-profil etter runden.