NB! Oppdatert søndag: Mjaaseth vant semifinalen mot Edouard Cereto på det første omspillshullet og er nå klar for finale mot franskmannen Maxence Giboudout. Følg utviklingen i finalen her!

– – –

Fra lørdagens runder

Comeback-kongen Mjaaseth klar for semifinale

Michael A. Mjaaseth (Oslo GK) snudde begge sine matcher og kjemper nå om finaleplass i juniorturneringen French Boys.

Michael A. Mjaaseth, som nylig avsluttet sesongen her i Norge med sin første seier på Garmin Norgescup, var den eneste av de syv nordmennene i Frankrike som tok seg videre til sluttspillet. Det klarte han med runder på +2 og -1 i kvalifiseringen, som holdt til en sterk femteplass av totalt 16 spillere som gikk videre i et felt på 100 spillere.

Lørdag formiddag møtte Mjaaseth italieneren Ceccucci Neri i åttedelsfinalen. Der så det lenge mørkt ut for Mjaaseth som var tre ned etter elleve hull, men 18-åringen svarte mesterlig og snudde matchen og vant til slutt tre opp.

I ettermiddagens kvartfinale ble det nok et comeback for Mjaaseth i duell mot franskmannen Ugo Malcor. Oslo-spilleren var tre ned etter seks hull, men utlignet matchen på hull 11. Etter seks hulldelinger på rad var det helt likt på det siste hullet, hvor Mjaaseth endelig trakk det lengste strået og avgjorde matchen.

Dermed er han nå klar for semifinale mot Edouard Cereto fra Frankrike klokken 08.21 søndag. Cereto er rangert som den 3337. beste amatøren i verden, 2729 plasser bak Mjaaseth som er storfavoritt på papiret.

Av de fire spillerne som er igjen i turneringen, er Mjaaseth (608.plass) nest høyest rangert på den offisielle verdensrankingen for amatører, 90 plasser bak Maxence Giboudout i den andre semifinalen.

French Boys er en av Europas mest prestisjetunge U18-turneringer og har blitt vunnet av to norske spillere tidligere (Vetle Marøy i 2012 og Kristoffer Ventura i 2011). Fra før av inneholder Mjaaseths internasjonale CV seier i det uoffisielle europamesterskapet for spillere under 16 år, European Young Masters.

Det var i utgangspunktet de 32 beste spillerne som skulle kvalifisere seg videre fra de to innledende slagspillsrundene til match-sluttspillet, men da den første dagen blåste bort og ble avlyst tidligere denne uken, bestemte arrangøren for å utsette kvalifiseringen én dag og heller halvere antallet spillere som gikk videre til matchspillet.

Hadde det ikke vært for utsettelsene denne uken, hadde også Mjaaseths 14 år gamle lagkamerat Oscar Bach tatt seg videre til matchspillet. Han endte på 28.-plass, seks over par.

Deretter fulgte William Brun Solum på 41.-plass,  (+8), Herman Huus på 58.-plass (+11), Aleksander Myklebust Bjørge på 79.-plass (+15), Theodor Billington Takman på 83.-plass (+16) og Petter S. Dale på 94.-plass (+20).

Utviklingen i sluttspillet kan du følge her.