Mens USA har valgt tilbake veteranen Tom Watson som deres kaptein til mesterskapet på Gleneagles i 2014, har det svirret rykter om at Europa vil bryte sin «skrevne regel» om å aldri velge en tidligere kaptein.

 

 

Les også: Watson er amerikanernes valg 

 

Darren Clarke og Paul McGinley er bookmakernes favoritter til å overta sjefsroret etter Jose Maria Olazabal, men førstnevnte foreslo for en drøy uke siden at også Colin Montgomerie bør være en het kandidat.

 

– Vi trenger virkelig riktig mann for jobben. Vi har en uskreven regel om å ikke spørre noen om å være kaptein igjen, men vi må kanskje gjøre noe med i år, sa Clarke.

 

Padraig Harrington tror ikke det blir tilfelle. Han mener sannsynligheten for at «Monty» vil returnere er lav – spesielt etter den mentale påkjenningen etter turneringen i 2010.

 

– Det er ikke en sjanse for at Colin blir kaptein igjen, spesielt etter hva han gikk gjennom sist. Han har ofret mer enn noen annen – det ville vært galskap av ham å gjøre det. Han har hatt en fantastisk Ryder Cup-karriere som spiller, og han har hatt suksess som kaptein – hvorfor vil han risikere det?, sier Harrington i et intervju med Reuters.

 

– Jeg hadde en lang prat med Monty den kvelden vi vant Ryder Cup i 2010. Jeg kunne se lettelsen hans over å ha vunnet. Jeg tror ikke han forstod før da hvor enorm oppgave det er å være kaptein. De fleste spillere som blir kaptein, uavhengig om de vinner eller taper, vil det ikke endre folks oppfatning av deres karriere, fortsetter Harrington, og legger til:

 

– Monty’s karriere er basert på hans åtte order of merit-seiere og hans Ryder Cup-opptredener.

 

– Blir han kaptein igjen risikerer han å ta vekk noe av glansen fra hans fantastiske statistikk i Ryder Cup.

 

Den neste kapteinen blir kunngjort under Abu Dhabi Championship fra 17. til 20. januar.