Det opplyser leder i Mørk Golf, Åge Wedøe til Norsk Golf. Forutsetningen er at to andre kommuner også deltar. Søknaden skal opp både i Eidsberg og Askim før jul.

 

Mørk Golfklubb er for tiden i forhandlinger om å kjøpe opp anlegget for 10 millioner kroner fra Mørk Golf AS. Forutsetningen har imidlertid vært at to eller flere kommuner kommer inn på eiersiden med minimum fem prosent – en halv million kroner hver seg. Kommunene også må binde seg til årlige driftsutgifter på 100 000 kroner i 20 år. Mørk GK ber også om, uten at det er en forutsetning, at klubben får en lånegaranti på 4,5 millioner kroner.

 

Ved å bli et interkommunalt anlegg vil Mørk GK få økt andel spillemiddeltilskudd.

 

– Dette er et utrolig viktig vedtak, og bør gi noen ringvirkninger til kommunestyrene i Askim og Eidsberg når de nå skal behandle samme sak. Det er nok å forstå saken som er nøkkelen her, og vi skal prøve så godt vi kan (…). Dette er en fantastisk sjanse for Indre Østfold på vei til bedre folkehelse, skrev Mørk på sin Facebook-profil etter at Spydeberg sa ja til å gå inn på eiersiden.

 

Styrene i Askim- og Mørk Golfklubb har i høst jobbet med en fusjonering, der golfmiljøene skulle samle sine administrative krefter. Askim bestemt seg imidlertid forrige måned for å skrinlegge planene. Mørk Golf fortsetter likevel prosessen med å forsøke å bli et interkommunalt anlegg.

 

Les også: – Voksne bør ta kostnaden ved sin idrett 

 

Rådmennene i Askim og Eidsberg kommune har bedt politikerne om å si nei til å gå inn på eiersiden i Mørk. 

 

– Prosjektet innehar en stor risiko for kommunen med dårlig sikkerhet for garantiene. I den økonomiske situasjonen kommunen er i vil rådmannen fraråde de å gå inn i prosjektet, heter det i innstillingen.

 

Leder i Mørk Golf, Åge Wedøe har tidligere påpekt overfor Smaalenene Avis at det er på høy tid at golfen som selvfinansierende idrett snart begynner å få driftsstøtte:
 

– En omsorgsplass koster vel kommunen rundt 700 000 kroner årlig. Vi har 300 medlemmer over 50 år. Det ligger masse dokumentasjon på at golfspillere lever fem år lenger enn de som ikke er i bevegelse, påpeker Wedøe.

 

Les også: Mørk vil bli interkommunalt anlegg