80,2 prosent av medlemmene stemte for å åpne for kvinner. Dermed går klubben vekk fra stemmegivningen for ti måneder siden, da de ikke lyktes i å få to tredjedels flertall.

The R&A fjernet umiddelbart sin boikott av Muifield, som dermed ser ut til å få arrangere The Open igjen i 2022 eller 2023.

Dette er første gang i klubbens 273 år lange historier at det nå åpnes for kvinner. Det er imidlertid ventet å ta lang tid før de første kvinnene faktisk blir medlem i klubben. Klubben har nemlig en venteliste som det i snitt tar seks-syv år å komme seg forbi.

– Våre medlemmer er veldig klare på at kvinnene ikke skal bli behandlet på en kunstig måte, og de må gå gjennom samme søknadsprosess som menn, sier klubbkaptein Henry Fairweather i følge bunkered.co.uk.

– De må bli anbefalt og godkjent av medlemmene før de havner på ventelisten. Det er den samme prosessen som hos menn. Det er helt vanlig i en privat medlemsklubb. Det er en ganske komplisert søknadsprosess, og det er ingen standardlengde på ventetiden, men det tar i snitt seks til syv år. Det kan bli fremskyndet eller utsatt basert på hvor omfattende søknaden er, men det aller tidligste det går an å bli medlem, er etter to år på venteliste, sier Fairweather.

Fokuset på Muifield nå blir å forbedre fasilitetene for kvinner, blant annet siden klubbhuset ikke har en egen damegarderobe.

Ladies European Tour-sjef Ivan Khodabakhsh roser Muirfield for sin avgjørelse.

– Idrett gjenspeiler verdiene i samfunnet vi lever i, der kvinner og menn har like rettigheter. Vi mener dette skal gjenspeiles ikke bare på toppnivå i internasjonale turneringer, men også på klubbnivå, sier han i en pressemelding.

Selv om R&A tok et tydelig standpunkt mot Muirfield GK, kan heller ikke de anklages for å være veldig forut for sin tid. Det var så sent som høsten 2014 at R&A stemte for å tillate kvinnelige medlemmer for første gang på 260 år. Annika Sörenstam og Laura Davies var blant de syv kvinnene som fikk æresmedlemskap i den eksklusive klubben. 

Augusta National i Georgia i USA fikk på sin side sine første kvinnelige medlemmer i 2012. USAs tidligere utenriksminister, Condoleeza Rice, investor, Darla Moore og IBM-sjef Ginni Rometty er i dag de eneste kvinnene som har lov til å ikle seg den karakteristiske grønne blazeren.

Nylig ble det kjent at OL i Tokyo i 2020 risikerer å bli flyttet vekk fra Kasumigaseki Country Club, ettersom klubben nekter å tillate kvinnelige medlemmer.