Krogh Johannessen trenger minst en topp-7-plassering denne uken for å klatre opp til den viktige 20.-plassen på Challenge Tour-rankingen som gir opprykk til europatouren neste sesong, mens Arnøy trenger en andreplass for å klatre opp til topp-45 på rankingen som sikrer en plass i neste ukes sesongfinale.

Etter halvspilt turnering i Spania lovet det godt for Krogh og Arnøy, som delte tredjeplassen, kun tre slag bak teten, men dessverre klarte ingen av dem å holde trykket oppe på torsdagens tredjerunde.

I stedet var det Espen Kofstad, som allerede er klar for europatouren, som var dagens norske navn: med en bogeyfri runde på syv under par (64) klatret han fra 27.- til 12.-plass, åtte under par sammenlagt.

Dit falt også Krogh og Arnøy, som gikk hver sin 70-runde og dermed blir avhengig av å levere varene på fredag: Arnøy har seks slag å ta igjen opp til andreplassen for at hans Challenge Tour-sesong ikke skal være over, mens Krogh har to slag opp til topp-7.

Portugiseren Ricardo Gouveia fortsetter å lede turneringen på 15 under par.

Fredag skal Krogh og Arnøy spille sammen for andre dag på rad. Team Norway-duoen slår ut klokken 09.50, mens Espen Kofstad slår ut ti minutter senere.

Leaderboard