Bryson DeChambeau var på ingen måte en kortslående spiller da han tok steget ut på PGA-touren i 2017. Med en snittlengde på 274 meter fra tee var han på 45.-plass på listen over tourens lengstslående spillere.

Nå, tre år senere, har han økt sin gjennomsnittlige slaglengde med driveren med hele 20 meter, og han troner plutselig på toppen av PGA Tours «driving distance»-statistikk.

Det er kanskje ikke så rart når man ser den ekstreme fysiske forvandlingen DeChambeau har gjennomgått de siste månedene.

På tampen av fjorårssesongen bestemte DeChambeau seg for å bruke vinteren til å gå opp i vekt. Ved hjelp av et ekstremt treningsregime og skyhøyt kaloriinntak har han nå gått opp nesten 15 kilo i ren muskelmasse, og ifølge The Golf Channel veier den 185 centimeter høye 26-åringen nærmere 110 kilo.

Samtidig som vekten har økt, har også ballhastigheten skutt i været. Under en livesending på Cobra Golf sin Instagram-konto i sommer brøt han den magiske 200 mph-barrieren (231 km/t) i ballhastighet med driveren, som med i teorien betyr at han skal kunne klare å slå nesten 330 meter carry (!):

 

 

Golf.com-journalist Luke Kerr Dineen har publisert en video på sin Twitter-konto som viser den ekstreme forskjellen i DeChambeus sving fra 2018 sammenlignet med nå:

 

 

Nå er videoen fra 2018 riktignok under en treningsrunde, mens 2020-videoen er fra hagen hans hvor han forsøker å slå så hardt som mulig inn i et nett, men forskjellen er likevel oppsiktsvekkende: hvis man spiller av videoen av de to svingene samtidig, har han unnagjort balltreffet med den “nye” svingen før han nådde toppen av baksvingen med sin gamle sving:

Før og etter: Videoen av disse to svingene ble startet samtidig.

Og det er liten tvil om at DeChambeaus prosjekt har fungert. I juli tok han karrierens sjette PGA Tour-seier i Rocket Mortgage Classic, og søndag fulgte han opp med karrierens første majortriumf i U.S. Open, etter at han bombet seg gjennom Winged Foot Golf Club på en måte ingen andre har klart før ham.