Nå har DeChambeau nådd ny magisk grense: – Han må tape Masters for ikke å vinne

Det er under tre uker til The Masters starter. Nye tall fra Bryson DeChambeaus forberedelser til turneringen tyder på at han kommer til å få Augusta National til å se ut som en pitch & putt-bane. Det både imponerer og provoserer.

Publisert

Da DeChambeau tok sin første majorseier i U.S. Open for en måned siden, beviste han for en hel golfverden at hans ekstreme vekt- og slaglengde-prosjekt har funket. Konkurransefortrinnet han har skaffet seg, planlegger han nå å utnytte i enda større grad på Augusta National.

Augusta er nemlig en bane som skiller seg fra de fleste andre på touren: den har romslige fairwayer og nesten ikke rough, der mye av strategien handler om å posisjonere seg på riktig side av fairway slik at man får god vinkel inn på innspillet mot de vanskelige flaggplasseringene på de kraftig ondulerte greenene.

Når årets korona-utsatte utgave av mesterskapet slår i gang torsdag 12. november, er det imidlertid én spiller som kommer til å bry seg fint lite om hva slags vinkel han har på innspillene.

Skal vi tro tallene Bryson DeChambeau publiserte fra sin siste treningsøkt fredag, kommer han nemlig til å bare ha wedge inn på nesten alle hullene når turneringen starter!

DeChambeau la ut et bilde på sin Instagram-story som viste at han nå klarer å slå ballen 403,1 yards carry (!). Ja, du leste riktig: DeChambeau slår ballen nå ballen nesten 370 meter – i luften – uten rull. I tillegg har han oppnådd en ballhastighet på vanvittige 211 miles per hour, cirka 26-31 mph mer enn der de lengstslående spillerne på touren har ligget i turnering de siste ti årene.

Som en tommelfingerregel vil man for hver mph man øker ballhastigheten, øke slaglengden med litt over 1,5 meter – forutsatt like spinnverdier.

Ifølge hovedpersonen selv har han attpåtil enda mer i tanken. Tidligere i høst avslørte DeChambeau at han planlegger å ta med seg en 48 tommer lang driver til Masters, samme lengde som vanligvis blir brukt i «long drive»-konkurranser. Driven han la ut på Instagram på fredag, er ifølge DeChambeau med et kortere skaft.

CBS-reporter Kyle Porter har tatt seg bryet med å se hva slags lengder DeChambeau vil ha inn på par 4- og par 5-hullene på Augusta. Nå skal det riktignok presiseres at DeChambeau svinger mye hardere på trening enn i konkurranse, men ettersom fredagens Instagram-drive både var med et kortere skaft og uten rull, er det nærliggende å tro at lengdene Kyle Porter har funnet ikke er så langt unna hva som blir realiteten i The Masters:

Hull 1: 41 meter inn.

Hull 2 (par 5): 160 meter inn.

Hull 3: DeChambeau må bremse ned 46 meter (!) for å drive green.

Hull 5: 87 meter inn.

Hull 7: 46 meter inn.

Hull 8 (par 5): 155 meter inn.

Hull 9: 55 meter inn.

Hull 10: 87 meter inn.

Hull 11: 95 meter inn.

Hull 13 (par 5): 110 (!) meter inn.

Hull 14: 37 meter inn.

Hull 15 (par 5): 119 (!) meter inn.

Hull 17: 37 meter inn.

Hull 18: 59 meter inn.

Nå venter vi i spenning på hvor mye krutt DeChambeau faktisk kommer til å pakke med seg til Augusta National.

Tidligere verdensener Jordan Spieth, som vet og annet om hvordan man skal gjøre det bra i The Masters, er i hvert fall ikke noe tvil om hvem som er favoritten til å vinne.

–Han må tape Masters for ikke å vinne Masters, sa Spieth da han nylig besøkte Golf.coms podcast «Sub Par».

– Hvis du slår rett og langt, er det åpenbart en massiv fordel. (…) Det kommer til å bli interessant å se strategien og hvordan andre vil følge etter.

«Bryson has to lose the Masters to not win the Masters.» On the latest @golf_subpar, @JordanSpieth explains to @ColtKnost and @thesleezyman how Bryson could bring Augusta to its knees this year. WATCH: https://t.co/0UGKwULnCj pic.twitter.com/BkSlWAPrKJ — GOLF.com (@GOLF_com) October 8, 2020

De stadig økende slaglengdene på touren er et av de heteste diskusjonstemaene i golfverden om dagen.

På spørsmål om han blir plaget av DeChambeaus ekstreme prosjekt, svarer Spieth «ikke i det hele tatt», og påpeker at DeChambeau også er ekstrem der hvor gode slag skal omsettes i lave scorer: på greenene.

– Folk glemmer at han også putter «livskiten» ut av den ballen! Den eneste ulempen han har på golfbanen, er at han slår så langt med lobwedgen at noen av chip-slagene blir vanskeligere. Og selv om de er vanskeligere, har de fleste andre spillere de slagene for å gjøre up-and-down for å redde par. Han har allerede slått utslaget sitt hele veien opp dit, smiler Spieth.

NB! Viktor Hovland er ikke med i feltet i årets utgave av The Masters. Han er derimot sikret en plass i feltet når 2021-utgaven slår i gang i april.

Powered by Labrador CMS