På søndagens finalerunde i København gikk han sin runde to over par, og sikret en femteplass i Crowne Plaza Copenhagen Challenge i den danske hovedstaden.

Med to hull igjen lå han an til å ta tredjeplassen, men en uheldig trippelbogey sendte Kofstad ned fra pallen. Espen fikk straffeslag fordi han støttet seg på wedgen i et hinder.

– Det gikk bra synes jeg, veldig likt som de andre rundene. Jeg hadde bare veldig uflaks og sklidde i vannhinderet og støttet ned på wedgen så jeg ikke datt og dikk 2 straffeslag, sier Kofstad til Norsk Golf.

Espen forteller at han nå tror han er sikret topp 15. plassering, men tenker ikke for mye på tall og euro.

– Jeg tror det, men du må nok opp med kalkulatoren for å finne ut nøyaktig, jeg orker ikke bruke energi på det. Jeg spiller neste uke og ser hvordan det blir, sier han. 

Den kostet han noen få tusen euro, men det trenger ikke ha noen betydning i sammendraget.

Ellers gikk Espen Kofstad fire birdies og tre birdies. Han landet to slag over par, men fire under totalt.

Vinneren denne uken ble svenske Kristoffer Broberg, som avsluttet på -14, ti slag foran Kofstad.

Den andre norske spilleren i feltet, Anders Engell, misset cutten og fikk ikke spille i helgen.

Etter denne femteplassen ligger Losby-spilleren svært godt an  før den siste og avgjørende turneringen neste uke. Der skal hele 330.000 euro fordeles mellom spillerne. Det er mer enn dobbelt så mye som helgens turnering i København.

Kofstad ligger på 11. plass, med 74.449 innspilte euro i løpet av sesongen. Han har skaffet sge en luke på 11.000 euro ned til 15. plassen som er skillet mellom en begrenset og full Europatour-kategori neste år.

 

————

Runde 3

Espen Kofstad fortsetter å klatre på resultatlistene etter lørdagens runde av Crowne Plaza Copenhagen Challenge i Danmark.

På lørdag gikk han sin runde på 67 slag, fire under par, og Espen innehar 4. plassen alene før søndagens finalerunde. 25-åringen hadde fem birdies og én bogey på sin runde. Det ser med andre ord svært lyst ut for kvalifisering til Europatouren til neste år.

– Jeg spilte veldig bra! Jeg slo ballen veldig stabilt i dag, og hadde masse bra sjanser, sier han til Norsk Golf.

 

Alle faser i spillet til Kofstad har blitt markant bedre i år sammenlignet med året før. Den viktigste forskjellen er likevel mental, ifølge 25-åringen. 

– Jeg har blitt bedre på det meste, svingen er mer stabil, jeg putter bedre og har blitt bedre rundt green. Største forskjellen er mentalt, jeg er rolig og fokusert og tror jeg kan vinne hver uke, sier han.

Svenske kristoffer Broberg leder turneringen på -10, fire små slag foran Losby-spilleren.

Mye tyder på at nordmannen kommer til å klare å holde seg innenfor topp ti gjennom helgen. I så fall vil han få minst 3000 euro og være sikret en topp 15 plassering på pengelisten og kvalifisering til Europatouren.  En topplassering denne uken vil sikre Kofstad en plass blant de ti beste på pengelisten, hvilket innebærer en enda bedre kategori, og Kofstad vil få muligheten til å delta på stort sett alle Europatour-turneringene. 

 

————–

Runde 2

– Runden var veldig solid, få feil som i går!, smilte Espen Kofstad etter fredagens andre runde av Crowne Plaza Copenhagen Challenge i Danmark. Både vi og han vet at han nå er bare en hårsbredd unna og sikre seg den viktige topp 15-plasseringen på pengelisten.

Med 69 slag, to under par på fredagens scorekort løftet han spillet sitt med to slag fra åpningsrunden, og klatret opp til en delt 10. plass, 11 plasser over utgangspunktet for dagen.  25-åringen var en over for dagen ved runding, men takket være en eagle og en birdie de siste ni er han nå bare fem slag bak teten.

Skulle han beholde topp 10-plasseringen gjennom helgen vil han være sikret minst 3000 euro. Klarer han å fortsette klatringen kan han ta sikte på en topplassering, og en topp 10-plassering på pengelisten. Det vil i så fall gi ham en enda bedre kategori på neste års Europa-tour.

Royal Crown Golf Club i København har krevd sine offere. Den vindutsatte banen med vanskelige greenområder gir få birdiemuligheter. Et av ofrene ble Anders Engell, som aldri fikk det til å stemme. Med 84 slag i åpningsrunden hadde han lite å kjempe for fredag. Der ble det en 79-runde som tok ham til hele 21 over par. Dermed misset han cuten med 17 slags margin.

For Kofstad blir planen å fortsette å holde ballen i spill.

– Det blir det samme som i dag og i går. Fortsette og treffe fairways og greener, sier han til Norsk Golf.

– – – – – – 

 

Runde 1

Espen Kofstad har fått en grei start i Crowne Plaza Copenhagen Challenge. For Anders Engell ble det dessverre en forglemmelig dag på jobb.

Målet om en arbeidsplass på Europa-touren er nærmere enn noen gang for Espen Kofstad, som etter forrige helgs 26. plass i Tsjekkia nå bare befinner seg 1500 euro unna fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på pengelisten. Med en topp 20-plassering denne uken vil euromålet mest sannsynlig være nådd. Og foreløpig er Losby-golferen godt i gang.

Kofstad åpnet med en runde på par på vindutsatte Royal Golf Club i København, etter en stabil runde bestående av to birdies og like mange bogeys. 

– Fin start. Spilte OK, gjorde noen feil, hadde noen bra saves. Pinnene er tøffe her ute, så det er tøft å slå innspillene nære. Supertricky greener så det blir ikke så mange gode muligheter, oppsumerte Kofstad runden til Norsk Golf.

25-åringen deler 21. plassen så langt, men med et tettpakket felt har ingen klart å dra i fra i toppen. Kofstad har bare fire slag opp til lederne Joachim B. Hansen, og kometen Kristoffer Broberg som allerede er sikret avansement til Europatouren etter sine tre seiere tidligere i år.

Broberg fikk tilbud om å få navnet sitt fjernet fra Challenge Tours pengeliste for å fullføre sesongen på Europa-touren, men svensken har bestemt seg for å beholde navnet sitt på pengelisten og kjempe om sammenlagtseier. Klarer han det vil han i så fall være sikret en enda bedre kategori på neste års Europa-tour, opplyser Øyvind Rojahn til Norsk Golf.

Hadde Broberg valgt å få navnet sitt fjernet ville Kofstad rykket en plass opp pengelisten. Forhåpentligvis vil ikke det ha noe å si når euroene skal telles opp på slutten av året.

De siste ukene av sesongen blir det ekstra spennende å følge et knippe nøkkelspillere: blant annet Mark Tullo, Gary Stal, Morten Ørum Madsen, Eddie Pepperell, HP Bacher – mennene rett bak ham på pengelisten. Av disse er det bare hjemmebanespiller Madsen som ligger foran Kofstad etter første runde. Han deler 13. plassen, et slag foran nordmannen.

Nybakt proff Anders Engell er også i gang i Danmark, etter å ha skaffet seg en plass i turneringen gjennom en tredjeplass i mandagskvalifiseringen. Men med 84 slag, 13 over par på scorekortet, var torsdagen en dag som helst går i glemmeboken så rast som mulig for Grønmo-golferen. Til Norsk Golf forklarer han kollapsen slik:

– Det var vel ikke akkurat min beste runde nei! Synes egentlig at spillet mitt føles bra, men noen slurvete svinger og litt dårlig nærspill kostet meg mye i dag. Mistet litt fokus på slutten, så med +9 siste 6 blir det sjelden en bra score!. Jeg vet at jeg har veldig mye bra inne i meg, så er ikke videre bekymret av den grunn, sier Engell som tok runden med fatning.

Om banen sier han:

– Banen er veldig fin, men har noen krevende hull og generelt vanskelige greenområder. Det er fortsatt absolutt mulig å spille bra her, så gleder meg til ny sjanse imorgen!