I 15 år var Tiger Woods spillutvikleren EA Sports sitt ansikt utad i deres populære golfspillserie «Tiger Woods PGA TOUR. Etter flere år med skandaler, skader og dalende form bestemte EA Sports seg imidlertid for å avslutte samarbeidet i 2013, og i kjølvannet av dette er det utvikleren The Golf Club som har overtatt stafettpinnen som det ledende golfspillet på markedet.

Mens EA Sports satset på en arkadeversjon av golf der runder på 50-tallet heller var regelen var unntaket, har The Golf Club forsøkt å skape en mer virkelighetsnær golfopplevelse og rettet seg mer mot golferne som liker å måtte jobbe hardt for de gode scorene.

I den nyeste versjonen av spillet som ble sluppet i fjor sommer, slo The Golf Club seg sammen med utvikleren 2K Sports – med offisiell lisens fra PGA-touren og Justin Thomas på coveret. Siden da har spillet solgt to millioner eksemplarer av spillet på verdensbasis. Det viste seg imidlertid bare å være et lite skritt på veien mot den virkelige store nyheten.

Snart kan du nemlig «spille Tiger» igjen!

Denne uken kom nyheten om at 2K Sports og Tiger Woods har signert en mangeårig avtale, og Tiger vil være spillseriens ansikt utad i årene fremover.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til TV-spill-verdenen og til å jobbe med 2K og HB Studios. Jeg er beæret over å få muligheten og ser frem til å dele min ekspertise og innsikt mens vi bygger fremtidens golfspill sammen, sier Tiger, som blir «executive director» og rådgiver for spillene deres.

(Artikkelen fortsetter under)

I tillegg til avtalen med Tiger har 2K Sports kjøpt opp The Golf Club-utvikleren HB Studios. Hva dette innebærer for produktet som havner i butikkhyllene, gjenstår å se, men forhåpentligvis innebærer det at HB Studios’ sin golfekspertise blir kombinert med grafikken og presentasjonen som 2K Sports har hatt i sin anerkjente basketballserie NBA 2K.

Nytt siden forrige versjon av PGA TOUR 2K er at neste generasjons spillkonsoller også har blitt lansert. Pressemeldingen sier imidlertid ingenting om hvilke konsoller den første utgaven av Tiger-spillet blir tilgjengelig på.

Les også: Anmeldelse av PGA Tour 2K21: To skritt frem og ett tilbake