Nå er det lov med shorts på touren!

Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika blir en historisk turnering. For første gang tillater europatouren at spillerne bruker shorts under turneringen.

Publisert

Kalenderen viser fortsatt november, men allerede denne uken går startskuddet for europatourens 2020-sesong i Sør-Afrika.

Med varslede temperaturer opp mot 37 varmegrader kommer Alfred Dunhill Championship til å bli en het affære. Heldigvis for spillerne har European Tour og sør-afrikanske Sunshine Tour bestemt at de får lov til å bruke shorts under turneringen.

Det har aldri skjedd på europatouren tidligere.

Krav om langbukser har frem til nå vært felles for alle de store herretourene. I 2016 begynte europatouren så smått å myke opp reglene da de tillot spillerne å bruke shorts under treningsrundene før turneringen, og i februar i år tillot PGA Tour det samme.

Great news from @cutmaker and @EuropeanTour @Sunshine_Tour We can wear shorts this week. #heatwave for my European friends 🤣 @LeopardCreekCC — Ernie Els (@TheBig_Easy) November 27, 2019

Men nå blir det altså lov også fra torsdag til søndag i ukens europatour-turnering, og det er nok bare et spørsmål om tid før spillernes bare legger blir et vanlig syn hver uke ute på alle tourene.

De internasjonale herretourene har myket opp kleskodene på flere områder de siste årene, og «high-top»-sneakers, baseballcapser med flat brem, krageløse piqueter og hettegensere har blitt et stadig mer normalt syn.

Alfred Dunhill Championship blir uten nordmenn på startstreken. Både Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen mistet kortet i høst og skal spille på Challenge Tour i 2020 sammen med Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen.

Powered by Labrador CMS