Rose ledet med ett slag før den regnutsatte avslutningsrunden, men måtte til slutt gi tapt for Keegan Bradley, som slo til med sin første PGA Tour-seier på seks år. Rose hang imidlertid ikke med geipen av den grunn.

Den 38 år gamle engelskmannens andreplass var nok til å klatre til toppen av Official World Golf Ranking for første gang i karrieren ved å klatre forbi Justin Thomas, Brooks Koepka og den nye verdenstoeren Dustin Johnson.

– Dette er en fantastisk prestasjon. Jeg hadde elsket å overta verdensenerplassen med å vinne, men i dag var veldig moro. Selv om jeg er litt skuffet akkurat nå, er det så klart en veldig stor trøst å bli nummer én i verden. Det er noe jeg kommer til å se tilbake på som et utrolig øyeblikk. Akkurat nå tenker jeg mest på at jeg ikke vant turneringen, men gi meg en halvtime, så er det nok lettere for meg å si at jeg nyter øyeblikket, sa Rose da han ble intervjuet kort tid etter omspillet mot Keegan Bradley.

Rose blir nå den 22. verdenseneren siden den offisielle verdensrankingen ble startet opp i 1986. Han er den tredje eldste verdenseneren noensinne, kun slått av Tom Lehman og Vijay Singh. Rose, som opprinnelig er født i Sør-Afrika, er nå den fjerde engelskmannen som går til topps på rankingen, etter Nick Faldo, Luke Donald og Lee Westwood.

Rose tok golf-verden med storm da han som amatør delte fjerdeplassen i The Open Championhship i 1998. Han fikk imidlertid en brutal start på proffkarrieren med misset Cut i alle (!) sine 21 første turneringer, og etter hvert fikk han det lite flatterende kallenavnet «Just Out» Rose.

Han har imidlertid slått kraftig tilbake, og de siste årene har han bygd opp en CV som definitivt matcher rankingen hans. Han har vunnet 22 ganger over hele verden, ni ganger på PGA-touren, inkludert U.S. Open i 2013 og OL-gull i 2016. Han er blitt en av tourens mest stabile spillere, og er tilsynelatende fast inventar nær toppen av leaderboardene uke etter uke.

Se høydepunktene fra mandagens avslutningsrunde av BMW Championship under.