Forrige uke kom Norges Golfforbund med en anbefaling om at det på grunn av koronaviruset ikke skal gjennomføres noen idrettslig aktivitet på baner, treningsfelt og simulatorer frem til og med 26. mars.

Nå kommer Dansk Golfunion (DGU) med en tilsvarende anbefaling etter at statsminister Mette Frederiksen i går sa at «nå er det alvor» og oppfordret folk til å bli hjemme. Restauranter, cafeer og innendørs treningsfasiliteter skal stenges, og danskene anbefales å ikke samles mer enn ti personer på samme sted.

Derfor ber DGU nå om at klubbene stenger deres klubbhus, stopper all spill på bane og bruk av treningsfasiliteter foreløpig frem til 30. mars.

– Golfsporten må ta et samfunnsansvar og gjøre alt vi kan i denne vanskelige situasjonen, og vi må alle huske på at golf ikke er en nødvendighet, skriver DGU.

DGU påpeker at noen vil argumentere for at det fortsatt kan spilles golf ettersom det ikke nødvendigvis samles mer enn ti personer under golfaktiviteter. Det danske forbundet svarer med at man i størst mulig omfang bør bidra til å minske smittespredningen i det danske samfunnet.

– Selv om det er fristende å holde åpent for spill med en rekke restriksjoner for å minske smittespredningen, så mener vi at tiden ikke er inne til å ta denne risikoen. Er vi i tvil, bør vi la være, og vi er i tvil. Derfor kommer denne anbefalingen, skriver DGU i pressemeldingen, og understreker at golfsporten har mange eldre i sin primære målgruppe og derfor bør ta ekstra hensyn.