På onsdag presenterte WAGR (World Amateur Golf Ranking) sin siste oversikt over verdens beste amatørgolfere. Der står Viktor Hovland (20) på fjerdeplass. Med det tangerer han tidenes beste norske bestenotering, som stammer fra 2009, da Anders Kristiansen også var rangert som den fjerde beste amatørgolferen i verden.

Hovland har spilt fantastisk golf i hele 2018, og har, i tillegg til seieren i Valspar Collegiate, i mars, hele ni topp 10-plasseringer å vise til.

Senest i forrige uke endte Hovland, etter et imponerende comeback, på andreplass i amatør-EM, i Nederland. Dette var Miklagard-golferens tredje 2. plass i kalenderåret 2018.

LES OGSÅ: Tok sin første college-seier

Det er ikke bare på golfbanen Hovland er stor om dagen. Oklahoma State-golferen er én av hovedpersonene i Golf Channels sportsrealitydokumentar, «Driven: Oklahoma State Cowboys», som følger universitetslaget i kampen for NCAA-mesterskapet.

Den siste episoden (av fire) ble nylig vist på en av USAs største tv-kanaler, NBC, og ble gjort tilgjengelig på norske Viaplay sin plattform denne uka.

I serien, der den ikke ukjente Rickie Fowler står oppført som ansvarlig produsent, får både Hovland og lagkamerat Kristoffer Ventura mye oppmerksomhet for sitt gode spill, og spesielt Hovland imponerer med strøken engelskuttale og godt tv-tekke.

Seieren i tidligere nevnte Valspar Collegiate gjorde at Hovland er invitert til PGA Tour-turneringen Valspar Championship, som spilles våren 2019.

Ventura har allerede debutert på PGA Touren, da han deltok i Quicken Loans National, i juni.

LES OGSÅ: Daffinrud nærmer seg verdens amatør-elite

Ifølge WAGR er det Braden Thornberry (USA) som er den beste amatørgolferen i verden, foran landsmennene Justin Suh og Collin Morikawa, med Hovland på 4. plass.

Kristoffer Reitan ligger på 22. plass på lista, og Markus Braadlie på 162. . Jarle Volden har klatret 29 plasser på lista, og rangeres nå som verdens 387. beste amatørgolfer. Også William Buhl og Bård Skogen er inne på topp 1 000-lista.

Marius Thorp er ifølge WAGR verdens 5 434. beste amatørgolfer.