Stavanger Golfklubb har i en årrekke vært en av golf-Norges største produsenter av unge talenter, med navn som Eirik Tage Johansen, Sondre Ronold, Marthe Wold, Ole Berge Ramsnes, Aksel K. Olsen, Petter Mikalsen og Are Friestad på «samvittigheten» – for å nevne noen.

Klubben er fast inventar nær toppen av pallen i lag-NM, og under sommerens norgesmesterskap på Borre, var Stavanger Golfklubb den best representerte klubben, med hele åtte gutter og tre jenter på startstreken.

Klubbens hovedtrener, Jan Egil Nærland, har fått mye av æren for klubbens vellykkede elitesatsning. Nå venter imidlertid en ny hverdag for trener-veteranen, som har takket ja til ny stilling i NGF´s Team Norway-satsning.

Han takker for seg i et innlegg på Stavanger GKs hjemmeside:

«Fordi jeg har takket ja til å bli coach for Team Norway i Norges Golfforbund, fra nyttår av, har jeg sagt opp min stilling som Head Pro i Stavanger Golfklubb, hvor jeg da slutter 31. desember. Derfor takker jeg dere alle for en flott tid i Stavanger Golfklubb, hvor jeg har fått drive både med proshop og undervisning gjennom 25 år. Gjennom dette arbeidet har jeg møtt mange flotte mennesker – i alle aldre, med handicap på alle nivåer – og det har vært like kjekt å hjelpe og samhandle med dere alle.

Den nye stillingen betyr imidlertid ikke at båndet blir kuttet. Siden Stavanger Golfklubb har flere spillere i golfforbundets lag, vil jeg fremdeles være mye innom klubben også i tiden fremover. Men nå ønsker jeg dere lykke til fremover, og alt godt både på og utenfor golfbanen. Hjertelig takk for meg !»