Tekst og foto: Ann Sophie Stene

 

Med to 18-hullsbaner og en korthullsbane, er Himmerland Golf & Spa Resort 1,5 time fra Hirtshals en av Danmarks mest attraktive golfresorter.

 

Det å få European Tour til Danmark og Himmerland Golf & Spa Resort, er en tanke eieren av stedet, Lars Larsen, startet å leke med allerede i 2009. Og i takt med at tankene ble til virkelighet, har mesterskapsbanen Backtee Course gjennomgått store renoveringsarbeider. I skrivende stund er det to måneder til turneringen, og arrangøren har allerede solgt 80.000 billetter. Antall frivillige som stiller hver dag for at arrangementet skal gå knirkefritt, er 1000. Pressesjef for turneringen Made in Denmark, Anders Sigdal, utdyper:

 

– Av de rundt 80.000 billettene, har vi solgt cirka 1 % til nordmenn. Vi vet at samtlige danske spillere på Europa-touren kommer for å kjempe om prispotten på 1,5 millioner euro og det gjeve trofeet signert Georg Jensen. Påmeldingen varer frem til 24. juli, så vi venter fremdeles på de siste navnene.

 

– Vi ser sporenstreks utslag på billettsalget hver gang en danske spiller godt, som Thomas Bjørns tredjeplass på BMW PGA-turneringen i Wentworth i mai måned.

 

 

Sikret turnering og finansiering for 3 år

 

I første omgang har Himmerland Golf & Spa Resort sikret seg turneringen for 3 år med et budsjett på 100 millioner. Finansieringen for 2014 er i boks, og Sigdal forteller at 90 % av finansieringen for år 2015 og år 2016 også allerede er på plass:

 

– Nå gjenstår kun den siste finpussen for å gjøre Backtee Course ekstra spennende og maksimalt publikumsvennlig under Made in Denmark. For den som ønsker å spille en mesterskapsbane med design, fairways og greener av European Tour kaliber, bør en runde på Backtee Course stå øverst på ønskelisten i sommer. Og for vår egen del, håper vi at så mange nordmenn som mulig tar turen og blir med på folkefesten den 14-17. august!

 

 

 

Båtreise fra Larvik og Kristiansand og hotellpakker på Himmerland Golf & Spa Resort

 

www.colorline.no