Det er ikke lett å spå hva man kan vente seg fra Tiger Woods om dagen. Tiger står med to seiere i år, men en rekke svake forestillinger gjør at man holder igjen med å erklære ham «tilbake». Woods ledet etter halvspilt U.S. Open for to uker siden, men med dårlig nærspill i helgen falt han tilbake.

 

– Jeg var godt fornøyd med hvordan jeg slo ballen, men jeg hverken puttet eller chippet bra den uken. Det er noe jeg har klart på Memorial tidligere, men ikke den uken. I en U.S. Open-turnering er det noe som må klare, og det gjorde jeg ikke. Jeg klarte ikke å senke noen putter fra fem til syv meter. Jeg senket mye fra tre meter og inn, men ikke mye annet. 

 

– Jeg spilte veldig konservativt den uken. Planen min fungerte de to første dagene, jeg spilte meg trygt inn på midten av greenene, satset på gode «lag»-putter, men ingenting rullet i. Jeg må slå ballen litt nærmere hullet enn jeg gjorde den uken, sa en selvransakende Woods i tirsdagens pressekonferanse på Congressional, der fjorårets U.S. Open gikk av stabelen.

 

Woods medgir at nærspillet har blitt oversett de siste sesongene mens han har jobbet med svingendringene.

 

– Jeg vil definitivt si at nærspillet mitt har lidd, og det samme skjedde da jeg jobbet med Butch Harmon og Hank Haney. Når man jobbet mye med svingen er det fort gjort å overse nærspillet. Men etterhvert føles svingen naturlig, og når man kan repetere den dag etter dag kan man dedikere mesteparten av tiden til nærspillet igjen, forteller Woods som innrømmer at han også har forsøkt seg med en lang putter på treningsgreenen. Det ga ikke mersmak.

 

– Jeg har prøvd, og stroket mitt ble uendelig verre. Det fungerer bare ikke for meg. Jeg liker hvordan mitt naturlige stroke flyter, jeg liker hvordan jeg putter. Når jeg putter med en forlenget putter eller med et konfigurert grep mister jeg all flyten. Jeg synes jeg har gjort det greit slik jeg gjør det nå, og jeg kommer til å holde meg til det.

 

Se pressekonferansen i sin helhet i videoen under.

 

Turneringen sendes på Viasat Golf, Viasat Sport HD og Viaplay fra torsdag til søndag fra kl. 21.00.