Norges Golfforbunds Finn H. Andreassen, Tor-Anders Hanssen, Øystein Tamburstuen og Tom Gundersen landet tirsdag i Denver. Denne uken skal de presentere sine planer for å arrangere Solheim Cup i Norge om seks år til Ladies European Tour.

 

– Ladies European Tour (LET) ønsket at vi skulle være til stede for at vi skulle ha den kunnskapen vi trenger før golftinget. Vi skal i møte med LET denne uken, og ha en diskusjon med dem om kravene de stiller og detaljer rundt hva det vil innebære å arrangere en slik turnering. Vi skal samle så mye informasjon og bakgrunnskunnskap som mulig om hva som kreves av både ressurser og anlegg, sier golfpresident Finn H. Andreassen til Norsk Golf på telefon fra Denver.

 

Han håper også NGF kan få til et møte med Solheim-familien mens de er i Colorado. Solheim Cup har fått navnet sitt fra den norsk-ættede Ping-grunnleggeren Karsten Solheim.

 

– Det er Ladies European Tour som fatter den endelige avgjørelsen om hvem som får arrangere Solheim Cup, men Solheim-familien sine synspunkter har nok en viss betydning i denne sammenhengen, fastslår Andreassen.

 

Må skaffe 45 millioner

 

Norsk Golf skrev tidligere i år at de totalte kostnadene til Solheim Cup beløper seg til rundt 80 millioner kroner. Av dette beløpet har Ladies European Tour per dags dato rundt halve beløpet inne gjennom sin sponsorpool. For Norge gjelder det dermed å skaffe til veie 40 til 45 millioner kroner innen søknadsfristen ved årsskiftet 2014/2015. 

 

Fire norske baner har sagt seg villig til å arrangere turneringen dersom tinget skulle gi tommelen opp for en norsk søknad i november: Losby, Larvik, Oslo og Miklagard Golfklubb. Andreassen sier NGF har vært i Colorado for kort tid til å danne seg et ordentlig inntrykk av hva som kreves av anlegg, infrastruktur og fasiliteteter, og hvor langt unna vi er noe lignende i Norge.

 

– Det har vi ikke rukket enda, men vi vet hva som kreves på papiret. Men så skal alt også tilpasses lokale forhold. Vi har møtt en tysk delegasjon her også. De skal også møte LET-styret i forbindelse med at de skal arrangere turneringen i 2015. Vi håper på kunnskapsutveksling med dem, men det er fortsatt for tidlig å si noe om, sier Andreassen. Han forteller videre at NGF ennå ikke vet hvilke land som blir konkurrentene til en norsk søknad, men håper på å få svar på det i løpet av uken.

 

Ved å arrangere Solheim Cup forplikter man seg også til å arrangere Junior Solheim Cup dagene før turneringstart. Andreassen sier det allerede nå er stort show man ikke har sett maken til i Norge.

 

– Det var veldig interessant å se. Det var et eneste stort festivitas.

 

Tutta viktig ambassadør

 

Suzann Pettersen kan bli en viktig brikke i den norske søknaden. NTB skriver at Tutta promoterer den norske søknaden i en presentasjonsvideo NGF skal legge frem for LET-styret. Men Tutta rekker mest sannsynlig ikke å bli med på noen av møtene denne uken.

 

– Vi kommer til å ha en prat med Tutta, og vi har en tett dialog. Men det blir så klart veldig, veldig vanskelig for henne å være med på noe når turneringen starter, sier Andreassen til Norsk Golf.

 

Hva er din mening om en norsk Solheim Cup-søknad? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Les også: Oslo-OL kan avgjøre Solheim Cup-søknaden 

 

Les også: Rognlien tror OL har positiv Solheim Cup-effekt 

 

Les også: Tyskland får Solheim Cup. Norge neste? 

 

Les også: Nyvalgt president vil ha Solheim Cup til Norge