Rory McIlroy har fått langt fra den sesongstarten som han og Nike hadde sett for seg. På sine tre første turneringer i 2013  står han nå med en misset cut, utslått i første runde i WGC Match Play, og et avbrudd i forrige ukes Honda Classic.

 

Omstendighetene rundt fredagens runde har gitt grobunn for spekulasjoner rundt McIlroys situasjon. McIlroy skyldte på smerter fra en visdomstann som årsak til at han trakk seg fra fredagens runde da han var syv over par etter åtte hull, men skal ifølge golf.com ha fortalt reportere umiddelbart etter runden at han ikke hadde noen fysiske smerter.

 

Til tross for siste tids hendelser er ikke Jack Nicklaus bekymret for den 23 år gamle nord-iren.

 

– Rory er så talentfull. Han er en bra gutt. Jeg tror han er litt frustrert, og frustrert på seg selv akkurat nå. Han spiller ikke sitt beste, og har i tillegg et nytt golfsett han sliter med å vende seg til, og det ene smitter på mange måter over på det andre. Men han kommer til å bli bra igjen. Når Augusta er rundt hjørnet er han bra igjen, sa Nicklaus fra NBCs kommentatorboks i Honda Classic, melder golf.com.

 

Nicklaus sier at McIlroy ofte henvender seg til ham for råd. De pratet sammen senest forrige mandag.

 

– Han slet litt mer jernkøllene, men han følte seg sikker på at det kom til å løse seg. Jeg sa at han ikke skulle bekymre seg, og at han er en for god spiller til at utstyret skal utgjøre noen stor forskjell. Kanskje det er lett for meg å si, sier Nicklaus, som selv vekslet mellom tre golfsett da han konkurrerte.

 

Nicklaus spilte med ett sett i USA, ett i Storbritannia og ett når han var i Australia. Han spilte i en tid hvor det ble brukt en mindre golfball spesifikt for British Open, som han vant tre ganger og kom på andreplass syv ganger.

 

– Jeg klarte å bytte utstyret frem og tilbake. Det var ikke noe stort problem. Kanskje er det et større problem i dag, fordi de er så vant til å bruke det samme hele tiden. Jeg har alltid følt at det er talentet ditt som avgjør, ikke golfkøllene, konkluderte Nicklaus i NBCs kommentatorboks.

 

NB! Rory McIlroy skal møte pressen tirsdag for å forklare hva som skjedde med ham fredag.