Spekulasjonene svirrer rundt Rory McIlroys kontrakt med Titleist som snart utløper. Ryktene skal ha det til at Nike er villige til å legge 250 millioner dollar på bordet for å signere nord-iren for de neste ti årene. Men hovedpersonen selv ønsker hverken å bekrefte eller avkrefte ryktene.

– Jeg lar mitt management ta seg av sponsoravtaler og slike ting. Jeg er her bare for å konsentrere meg om golf denne uken, sa McIlroy under onsdagens pressekonferanse i forkant av BMW Masters i Kina.

Der åpnet han med en runde på fem under par, og deler fjerdeplassen fem slag bak lederen Jamie Donaldson.

Dersom det har seg slik at Nike allerede har skrevet under en avtale med Rory, ønsker de likevel å holde det bak lukkede dører. Acushnet/Titleist har tidligere saksøkt blant annet TaylorMade da de gikk tidlig ut med å annonsere Camillo Villegas som TaylorMade-spiller før hans kontrakt med Cobra var over.

Det var den irske avisen Irish Times som først var ute med nyheten om at Nike har lyst til å punge ut milliardbeløpet for McIlroy. Nå henger også den respekterte engelske avisen The Guardian seg på. 

De hevder at avtalen er nær med å bli sluttført, og at Nike vil kreve eksklusive sponsorrettigheter for McIlroy, slik de gjør med flere av sine andre utøvere. Det betyr i så fall at de må betale kompensasjonspakker til hans andre nåværende sponsorer, solbrilleprodusenten Oakley, hotellgruppen Jumeirah, Santander Bank, og klokkeprodusent Audemars Piquet.

I en alder av bare 23 år har McIlroy så langt i karrieren tjent omlag 140 millioner kroner. En Nike-avtale vil med god margin gjøre ham til den rikeste europeiske golferen. Men han har fortsatt en vei å gå om han skal ta igjen sin potensielle Nike-makker Tiger Woods.

Woods fikk i underkant av 250 millioner for en fem års avtale med Nike i 1996. Da avtalen ble forlenget i 2001 hadde verdien på kontrakten steget til nærmere 650 millioner. På Twitter har mange spekulert i at Tiger Woods vil miste sin avtale med Nike om Rory kommer med i stallen. Den vanligvis velinformerte Sports Illustrated og golf.com-journalisten David Dusek skriver på Twitter at det ikke kommer til å skje. Han understreker også at han tror avtalen med Rory blir noe av.

Les også: Nike frister Rory med milliarbeløp?

Vil du like å se Rory i Nike-utstyr? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!