Daniel Øverås er norgesmester i matchplay. Det bestemte Norges golfforbund tirsdag ettermiddag.

– Jeg er utrolig glad, naturligvis. En slik tittel betyr mye, sier Øverås til Norsk Golf.

Golfforbundet hadde i utgangspunktet bestemt at det skulle spilles et nytt sluttspill i norgesmesterskapet mandag 24. juli, på Drammen golfklubb, men dette blir det nå ingenting av.

Medaljeseremoni

Avgjørelsen innebærer også at Fredrik Ingul og Andreas Gjesteby får sin sølv- og bronsemedalje. Forbundet omgjorde dermed sin opprinnelige avgjørelse om å annullere herreklassen på grunn av feil i gjennomføringen av arrangementet.

– Føles tittelen mindre verdt på grunn av alt styret rundt, eller er avgjørelsen riktig, og tittelen vel fortjent?

– Jeg har ikke rukket å tenkt så mye gjennom dette ennå. Om det er fortjent synes jeg andre skal få bedømme, sier norgesmesteren.

LES MER: Daniel Øverås ble fratatt NM-tittelen rett før han skulle entre seierspallen

– Beste løsning

At 21-åringen likevel kunne regne seg som norgesmester, fikk han beskjed om tirsdag ettermiddag.

– Generalsekretæren ringte meg. Han fortalte at forbundet hadde konkludert med at dette var den beste løsningen på saken, sier Øverås.

Golfforbundet har vært i dialog med og hentet inn meninger fra spillerne i forkant av avgjørelsen. Den endelige avgjørelsen ble tatt i etterkant av et møte mellom Norges golfforbund og nm-arrangøren Drammen golfklubb.

– I møtet fikk vi en god gjennomgang av klubbens opplevelse av arrangementet. Vi har forståelse for deres frustrasjon, og NGF må bare erkjenne at vi satte klubben i en svært vanskelig situasjon, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen i en pressemelding.

Støtte

Øverås har mottatt enorm støtte fra både spillere og støttespillere den siste uken.

– Det har betydd utrolig mye, og jeg er positivt overrasket over hvor mange som har brydd seg.

Norges golfforbund har tatt på seg ansvaret for tabben som førte til at gjennomføringen av NM i matchplay ikke ble gjennomført i henhold til turneringsbestemmelsene. Beslutningen om å ikke tildele Øverås tittelen, men sette opp et omspill om mestertittelen, vakte i etterkant sterke reaksjoner.

– Etter å ha kontaktet utøverne er det klart at kun et fåtall utøvere var innstilt på å spille NM Match på nytt. Flere uttrykte også sympati for Daniel Øverås som vant turneringen. Vi mener derfor at det mest riktige blir å la resultatet være tellende, sier Hanssen.