Danmark, Sverige, og Finland havnet foran Norge på leaderboardet da avsluttningsrunden av Ecco Tour var ferdigspilt på Himmerland. Til tross for at Dennis Den Roover hadde hele syv birdier, mistet nordmannen terreng i forhold til en god plassering. Med tre bogeys og en dobbel bogey på samme runde, ble avsluttningsrunden en liten berg og dalbane. Likevel greide Den Roover å notere seg for sin beste runde i turneringen på 68 slag. Dermed ble han beste norske deltager på en delt 30. plass.

Litt lenger ned på leaderboardet havnet Øystein Engevik på en delt 42. plass. Den siste runden gikk han på 72 slag (to over par) med fem birdier og syv bogeys. Christian Aronsen havnet på en delt 45. plass, med en litt uheldig 74-runde.

 Elias Bertheussen gikk en 71-runde, med 5 birdies, to bogeys og to dobbelbogeys. I følge eccotour.org, står Bertheussen oppført blant de som misset cuten.

Vinneren av sessongens siste Ecco Tour turnering ble svenske Jens Dantorp (-10) etter omspill.

 

Runde 2

 

Tekst: Christian Døvle

 

Alle våre spillere klarte cuten i sesongavslutningen av ECCO Tour, til tross for at kun en av dem lå innenfor cutgrensen etter første runde.

Dennis Den Roover var med sin 25. plass den eneste nordmannen som lå over den midlertidige cutstreken etter første runde av ECCO Tour Championship, men han blir heldigvis ikke den eneste av våre spillere som får spille avslutningsrunden lørdag.


Fredag løftet både Christian Aronsen, Øystein Engevik og Elias Bertheussen spillet sitt, selv om sistnevnte var kun en hårsbredd unna å misse cuten. Med 48. plass etter første runde klatret han opp til 47. plass fredag, og klatret dermed opp den ene plassen han trengte for å sikre kroner i kassa også denne helgen. Med runder på 74 og 73 slag er han syv over totalt, og har 13 slag opp til teten.


Toppen av leaderboardet okkuperes av danske Kristian Grud, samt Benny Ahlenbäck og Jens Dantorp fra Sverige, mens Aronsen, Engevik og Den Roover alle er ni slag bak dem. Nordmennene deler 31. plassen på + 3, og må nok dessverre konstatere at de er hektet av i seierskampen. Håpet om en god plassering er derimot ikke slukket, og de har kun fem slag opp til en topp ti-plassering.


Det er ingen ubetydelig sum det spilles for denne uken heller. Mens man vanligvis konkurrerer om en pott på omlag 300 000 kroner på Ecco Tour-turneringene er det denne uken 540 000 kroner som står på spill.

Leaderboard (høyre kolonne)

 

Runde 1

De 60 spillerne som har gjort det best på årets ECCO Tour er denne uken i aksjon på Old Course på Himmerland Golf & Country Club, og blant dem finner vi fire nordmenn.

Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Øystein Engevik og Dennis Den Roover stiller til start, men etter en skuffende åpningsrunde er det kun sistnevnte vi finner innenfor cutgrensen.

Svenske Joachim Bäckström leder turneringen med en score på fire under par (66), mens Den Roover ligger fem slag bak ham på delt 25. plass. Den plasseringen deler han med 13 andre spillere. Det ble kun en birdie, samt to bogeys og 15 par det relativt begivenhetsløse scorekortet. Runden sikrer likevel at han ikke har lange veien opp til toppen, og med så jevne scorer i feltet er det gode muligheter for noen solide byks opp leaderboardet. Blant annet deler syv spillere andreplassen og åtte spillere er på niendeplass.

Elias Bertheussen og Øystein Engevik er nest best av våre spillere på delt 48. plass. De er begge fire over par, ett slag bak cutgrensen som foreløpig ligger på tre over. Slaget bak duoen er Christian Aronsen, som er den av våre spillere som var høyets ranket på ECCO Tours Order of Merit før turneringen. På denne listen er han nummer åtte, to plasser foran Elias Bertheussen.