– For meg personlig er dette stort, ettersom jeg var sist ut i forrige Ryder Cup, og nå er jeg først ut. Jeg er veldig stolt over å spille med min gode venn og planetens beste spiller. Rundene om morgenen er veldig viktige, noe Jose Maria har understreket. Vi vet at alle matchene er viktige, men det er viktig å få en god start, forteller Graeme McDowell.

Han og Rory McIlroy ga onsdag uttrykk for at de begge er overrasket over motstanderne USA valgte å sette dem mot. De hadde forventet å møte Phil Mickelson og Keegan Bradley.

– For å være ærlig var det ikke motstanderne vi forventet. Vi vet at laget deres er sterkt hele veien gjennom, men vi var overrasket over at de satte en rookie allerede i den første gruppen. Det er en stor ære å lede an for Europa i Ryder Cup. Vi satser på å få mye blått på leaderboardet så tidlig som mulig, sier verdensener McIlroy.

Av andre grupperinger, vil Lee Westwood og Francesco Molinari møte Jason Dufner og Zach Johnson, mens Ian Poulter og Justin Rose møter Tiger Woods og Steve Stricker. 

Molinari er den eneste overraskelsen i det europeiske laget, men kaptein Olazabal forteller at han er fan av italienerens stabilitet.

– Det vil kanskje overraske mange, men om du ser på Francesco ser du at han er en veldig stabil spiller. Han slår rett fra tee, og slår gde jernslag. Når jeg ser på foursomene ønsker jeg en spiller som er stabil fra tee til green, sier Olazabal, som selv har deltatt i syv Ryder Cup-turneringer.

Til tross for at Europa har vunnet fire av de fem siste utgavene, er det likevel USA som av de fleste regnes som forhåndsfavoritter til turneringen. På spørsmål om hvorfor han satte McDowell og McIlroy i den første ballen, svarer Olazabal:

– Vi prøver ikke å skjule noe. Vi skal bare ut der og vinne poeng, og da må vi gå for det. Jeg vet at vi spiller på bortebane og at publikum vil være på deres side, så jeg sender mine beste spillere ut og håper de kan vinne noen tidlige poeng.

Det er knyttet stor spenning til hvordan Tiger Woods og Steve Stricker vil gjøre det sammen. De to har fungert godt som partnere sammen tidligere, og vant sine seks første matcher som partnere i Presidents Cup og Ryder Cup.

De to siste rundene har de imidlertid gått på knusende nederlag 6&5 mot Luke Donald og Lee Westwood i Ryder Cup, og 7&6 mot Adam Scott og K.J. Choi i november. Uten at det bekymrer  Davis Love III.

– De spiller veldig bra sammen, uten at jeg studerte deres statistikk nøye før jeg satt dem sammen. De ønsket å spille sammen, og har gjort det ganske bra som partnere, sier amerikanernes kaptein.

Han sier det vanskeligste valget var å utelate to av årets majorvinnere, Bubba Watson og Webb Simpson, i tillegg til Matt Kuchar og Dustin Johnson fra den første runden.

– Jeg måtte prate med fire av gutta mine og på en eller annen måte komme med en rasjonell forklaring på hvorfor de ikke kom til å spille. Men jeg tror at de jeg har plukket ut kommer til å passe veldig bra sammen i foursome. Nå har jeg fire av verdens beste golfere på benken, og de kommer alle til å få spille.

 

Oppsett

14:20 Furyk Snedeker vs McIlroy McDowell

14:35 Mickelson Bradley v Donald Garcia

14:50 Dufner Z Johnson v Westwood Molinari

15:05 Woods Stricker v Poulter Rose

 

(Kilde:golf365.com)