Dermed forsvarte Mørk Andersen fjorårsseieren på sin hjemmebane Nøtterøy. Dette var hans andre seier på Norgescup.

 

Mørk Andersen startet lørdagens tredje og avsluttende runde tre slag bak lederen Viktor Hovland (Drøbak GK). Hovlands sisterunde på par var imidlertid ikke nok, for Mørk Andersens 69-runde (-3) holdt til omspill, hvor han også trakk det lengste strået.

 

Mørk Andersen avsluttet sin runde med to birdies på de to siste hullene for å tvinge Hovland ut i omspill. Han vant til slutt med sammenlagtscore på syv under par.

 

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK)endte på tredjeplass med fire under par.

 

I dameklassen ble det seier med fire slags margin på Sandra Nordaas. Drøbak-spilleren rundet av uken med fire birdies, tre bogeys og en dobbelbogey. Hun endte med det en over for runden og turneringen sammenlagt.

 

Bergen GKs Renate Hjelle Grimstad landet på andreplass, mens Kristin Simonsen fra Meland tok tredjeplassen.

 

Neste Norgescup-turnering spilles 21. og 22. juni på Borre GK.

 

 


 

 

Runde 2

 

Drøbak GKs Sandra Nordaas og Viktor Hovland har en luke på toppen av leaderboardet i hver sin klasse før siste runde av Norgescup på Nøtterøy.

 

Hovland beholdt sin luke på tre slag på toppen av leaderboardet i herreklassen fredag, takket være en andrerunde på en under par (71). Med fem birdies, en bogey og en lei trippel på scorekortet, ligger han nå syv under par sammenlagt.

 

16-åringen vant forrige ukes Titleist Tour-turnering på Larvik GK, og er i form om dagen: På Nøtterøy har han gjort 13 birdies på to runder.

 

Hjemmehåp og fjorårsvinner på Nøtterøy, Sebastian Mørk Andersen deler andreplassen med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) med fire under par. Slaget bak er Bynesets Alexander Søbstad alene på fjerdeplass.

 

I dameklassen er det også Drøbak i føringen. Sandra Nordaas leder med fire slag etter en 69-runde. Dette er feltets eneste runde på 60-tallet så langt denne uken. Med sammenlagtscore på par ligger hun fire foran Kristin Simonsen (Meland GK) på andreplass. Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) deler den siste pallplassen på seks over.

 

 


 

 

Runde 1

 

En uke etter å ha vunnet på Titleist Tour, fortsatte Viktor Hovland det solide spillet i ukens Norgescup-turnering på Nøtterøy GK. Han leder med tre slag etter første dag.

Unggutten fra Drøbak klinte til med en åpningsrunde på seks under par torsdag, og leder dermed med tre slag på Fana GKs Jarand Ekeland Arnøy.

 

Hovland gjorde hele åtte birdies, samt to bogeys på vei til sin 66-runde.

 

Byneset GKs Alexander Søbstad ligger alene på tredjeplass, fire bak Hovland.

 

Lars Mjeldheim Sandvoll har imponert denne våren ved å vinne årets første Titleist Tour og Norgescup-turnering. Torsdag startet han med en runde på par, og deler med det 8. plassen sammen med en annen bergenser, Vetle Marøy.

 

I kvinneklassen har Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) gått opp i føringen med en runde på par. Tre slag bak følger Sandra Nordaas (Drøbak GK) på andreplass, mens Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Marthe Wold (Stavanger GK) deler tredjeplassen på fire over.