Årets norske innslag på den svenske profesjonelle turneringsserien Nordea Tour spilles 21.-23. juni på Drøbak GK. Turneringen, som får navnet Nordea Open, har 350.000 svenske kroner i premiepotten, og spilles over tre dager. 156 spillere får plass i startfeltet.

Når Drøbak GK skal arrangere Nordea Open blir dette årets første turnering på norsk jord for de profesjonelle spillerne. Deretter følger Mørk Masters på ECCO-tour uken etter, før det hele avsluttes med Norwegian Challenge på Hauger GK 11.-14. august.

 

Kvalik via norgescup

De norske spillerne som ikke spiller på Nordic Golf League, vil kunne kvalifisere seg til disse turneringene gjennom Norgescup. Det vil være et ulikt antall kvalifiseringsplasser å spille om, men til Nordea Open på Drøbak vil de 15 beste på Norgescup OoM være kvalifisert.

For utviklingen av golf-Norge er turneringer for profesjonelle spillere viktig. I disse turneringene vil også landets beste amatører være med for å få viktig internasjonal matching.

 

Lang erfaring

Drøbak GK er en klubb med lang tradisjon for å arrangere eliteturneringer, senest både NM for lag og Norgescup-finale i 2010. Klubben sier om seg selv ”Golfglede på den hyggelige banen”, noe mange ivrige golfspillere helt sikkert kjenner seg igjen i.

Det er for øvrig gjort noen endringer på årets Nordic Golf League som medfører at det gjennom sesongen ikke vil være kollisjon mellom svenske Nordea Tour og danske ECCO-tour. Dette er viktig for å samle de beste spillerne hver uke.