– Dette er veldig bra, ettersom NGF ønsker å satse på Nordic League-turneringer. Nordic League er også en god tour hvor våre beste amatører kan teste på proffgolf, så da er det positivt at også amatørene kan få WAGR-poeng, sier toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i NGF i en pressemelding.

Per dags dato står det stusselig til for de norske herrene på verdensrankingen. Ryggskadede Espen Kofstad har det siste halvannet året falt til 1078. plass på rankingen. De øvrige nordmennene på listen er Knut Børsheim som la opp i 2013, og nummer tre på Nordic League-rankingen, Eirik Tage Johansen op 1591. plass.

Fremgang blant proffene

De norske profesjonelle utøvere på Nordic League gjør det betraktelig bedre i år enn i 2014.

NGF valgte i 2014 å satse på internasjonale turneringer på Nordic League-nivå fremfor den mer prestisjefulle European Challenge Tour. Internasjonale turneringer på norsk jord skulle tilpasses norske utøveres ferdighetsnivå.

I 2014 hadde norske proffspillere 15 topp 25-plasseringer på 24 turneringer på Nordic League. Norske spillere har allerede nesten doblet fjorårets antall topp 25-plasseringer på 14 turneringer. Da er norske NL-turneringer ikke med i statistikken for hverken 2014 eller 2015.

Jon Karlsen i NGF er godt fornøyd med utøverne så langt.

– Wild cards ga flere utøvere sjansen på Challenge Tour i 2013/2014, men statistikken viste at kun 9 prosent av norske starter på CT ga topp 25-plassering. Det er viktig at både NGF og enkeltspillere har ett realistisk forhold til eget nivå. I dag så hører de fleste av de beste norske herrespillerne hjemme på NL-nivå. Kun gjennom å legge sten på sten med hardt og langsiktig arbeid kan vi ta oss videre, konstaterer Karlsen.

NGF har i 2015 fått tildelt to turneringer på Nordic League for herrer, og to for damer. NGF jobber for å øke antallet NL-turneringer i 2016.

Made in Denmark European Tour Qualifier 29.- til 31. juli blir den første Nordic League-turneringen med verdensrankingpoeng.