Det norske laget bestående av Nicoline Skaug, Tonje Daffinrud, Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen avsluttet 12 under par lørdag, og endte dermed 12 under par sammenlagt.

Det var ett slag bak topp-10, og hele 21 slag bak vinnerlaget USA som forsvarte seieren fra sist gang turneringen ble spilt i 2011. Frankrike og Malaysia tok de øvrige plassene på pallen.

 

I herrenes lagkonkurranse klatret Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen til delt 9. plass. De gikk til sammen seks under par på sin bestball-runde, og avsluttet turneringen 11 under par sammenlagt. Det var 11 bak USA, som vant med seks slag på Sverige og Finland.

På kvinnesiden måtte Tonje Daffinrud og Nicoline Skaug ta til takke med delt 15. plass, en under par sammenlagt. Her var det Frankrike som vant turneringen, i det som skulle bli en langt mer jevnspilt sisterunde. 12 under par var nok til å slå USA med ett fattig slag. Malaysia og Sør-Afrika ledet før siste runde, men ble henvist til delt 3. plass med sine 10 under par.

 


 

 

Runde 2

 

Etter mye forsinkelser er uoffsielt VM for amatører i gang. Etter en tung start torsdag, løftet både guttene og jentene spillet sitt fredag.

 

(Det er problemer med leaderboard-tjenesten i USA. Det foreligger for øyeblikket resultater for den kombinerte lagkonkurransen for kvinner og menn)

 

I herrenes lagkonkurranse fulgte Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen opp åpningsrunden på 70 slag med 69 fredag. Dermed deler de fortsatt 10. plassen (-5), sammen med nasjoner som Argentina, Japan, Mexico og Skottland. De har ni slag opp til lederlaget USA.

 

På kvinnesiden gikk det mye bedre fredag. Tonje Daffinrud og Nicoline Skaug gikk sin bestballrunde på 69 slag, fire bedre enn torsdag. De klatret fra 17. til 14. plass, og ligger -2 sammenlagt. Selv om de ligger lenger ned på resultatlisten enn gutta, har de også kortere avstand opp til toppen. De har åtte slag opp til Malaysia og Sør-Afrika i tet, og seks slag opp til topp-5.

 

 


 

Runde 1

 

Denne uken samles 80 av verdens beste amatører seg på Whispering Pines Golf Club i Texas. Turneringen skulle i utgangspunktet starte onsdag, men det norske laget bestående av Tonje Daffinrud, Nicoline Skaug, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura rakk bare å spille tre hull før spillet måtte avbrytes på grunn av kraftig regnvær.

Torsdag fortsatte regnet og pøse ned, og lagene har fortsatt ikke å fullføre sine runder. Formatet er 54 hulls bestball.

 

Så langt er Norge nede på 17. plass i lagkonkurransen av 20 lav totalt med en sammenlagtscore på en under par. Dermed har de allerede havnet 15 slag på etterskudd av lederlaget USA, som også er regjerende mester. Amerikanerne leder med fem slag på Sverige og Malaysia.

Dermed har Norge ti slag opp til pallen, seks slag opp til topp-5 og tre slag opp til topp-10.

 

I herrenes lagkonkurranse ligger Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen midt på treet. De deler 10. plassen med -2 sammenlagt, åtte bak USA.

På kvinnesiden må Daffinrud og Skaug ta til takke med delt 17. plass, nest nederst på leaderobardet. Med +1 totalt har de foreløpig syv slag opp til teten.

 

 

 


 

 

Før turneringen

 

Denne uken går startskuddet for det uoffisielle verdensmesterskapet for amatører. Tonje Daffinrud, Nicoline Skaug, Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen representerer Norge.

Fra onsdag til søndag samles 80 av verdens beste amatører, når The Spirit International går av stabelen på Whispering Pines Golf Club i Texas. Det stiller lag fra 20 land, fordelt på de seks kontinentene. Turneringen alternerer annenhvert år med World Amateur Team Championships, lag-VM for amatører.

 

Formatet i The Spirit er 72 hull bestball*, og turneringen inkluderer fem konkurranser: Lagkonkurranse (kombinert bestball kvinner og menn), lag kvinner, lag menn, invididuelt kvinner og individuelt menn. USA er regjerende mester i lagkonkurransen og også i herrenes lagturnering, mens Sør-Korea stakk av med seieren på kvinnesiden da turneringen ble spilt i 2011.

 

The Spirit International har historie på seg for å være en arena for morgendagens stjerner. Tidligere individuelle mestere inkluderer Paula Creamer, Brandt Snedeker, og de tidligere verdensenerne Lorena Ochoa og Martin Kaymer

 

Det norske laget består i år av Nicoline Engstrøm Skaug (Oslo GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Kristoffer Ventura (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK).

 

 

 

 

 

 

The Spirit International

 

 

Lagene

 

Argentina

 

Australia

 

Belgia

 

Canada

 

Danmark

 

England

 

Frankrike

 

India

 

Irland

 

Italia

 

Japan

 

Malaysia

 

Mexico

 

Norge

 

Skottland

 

Sør-Afrika

 

Spania

 

Sverige

 

USA

 

 

*Bestball/fourball: Fourball spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende. Spilleformen åpner gjerne for en mer taktisk spillemåte, der én av spillerne kan spille med større risiko, mens den andre forsøker å spille sikkert. Fourball kan gjerne kombineres med matchspill. (Wikipedia)