I gutteklassen har lag-NM for juniorer på Nøtterøy GK allerede utviklet seg til å bli en ren duell mellom fjorårsvinner Oslo Golfklubb og Oppegård GK.

I formiddagens foursome-runder, der tomannslagene spiller annen hvert slag på samme ball, startet Michael A. Maaseth/Petter S. Dale og Oscar Bach/Henry Brøndum Petersen med solide runder på 69 og 70 slag for å gå til -5 sammenlagt og en syv slags ledelse.

I ettermiddagens fourball, hvor parene spiller på hver sin ball og spilleren med den beste hullscoren blir gjeldende på hvert hull, fulgte Mjaaseth/Felix Øiseth og Bach/Dale opp med runder på 63 og 66 slag, som sendte dem til 20 under par sammenlagt i turneringen.

Oppegård-gutta var imidlertid ett slag bedre i fourball og ligger seks slag bak Oslo GK før dag to. Laget til Oppegård består av Rune Bøkeid, Theodor Biillington Takman, Oliver Ilmo, Jakob Nilsson og Sondre Storli Jensen.

Etter Oppegård er det et hopp på hele 17 slag ned til tredjeplassen. Ålesund GK ligger tre over par, mens Grini GK følger på den nærmeste plassen utenfor pallen med +6.

Det skal spilles nye fourball- og foursome-matcher på onsdag, før turneringen avsluttes med singlerunder på torsdag. Det er de fire dårligste lagene som rykker ned til 1. divisjon. Der ligger for øyeblikket Bergen GK, Atlungstad GK, Trondheim GK og Bærum GK.

I jenteklassen må Fana-jentene Silje Torvund Ohma og Mia Sandtorv Lussand finne seg i å spille med favorittstempel på nytt 

Med Lussand og Ohma på laget må Fana-jentene finne seg i å spille med favorittstempel på nytt etter å ha vunnet turneringen i fjor, men tirsdag var hjemmelaget Nøtterøy GK ett slag bedre enn dem med -8 sammenlagt.

Tuva Marie Isebakke og Emilie Marie Marceliussen-Dahl sikret en fem slags ledelse til Nøtterøy med en foursomerunde på 70 slag. Til tross for en stødig andrerunde i fourball på 66 slag av Isebakke og Synne Tanberg spiste Fana-jentene likevel innpå fire slag med en fantastisk 62-runde av Lussand og Sandra Menes.

Stavanger GK og Oslo GK deler tredjeplassen på to under par, og deretter er det ni slag til Moss og Rygge GK ned på femteplass.

I jenteklassen er det 7. og 8.-plass som rykker ned til førstedivisjon neste år. Gamle Fredrikstad GK og Bærum GK okkuperer i skrivende stund de plassene.

Leaderboard jenter

Leaderboard gutter