(Pressemelding Nøtterøy GK)

 

I 2012 samlet norske golfklubber inn over en million kroner til brystkreftsaken. Klarer klubbene det samme målet i år vil norske golfere ha bidratt med over fem millioner kroner til den svært viktige saken.

 

Les også: For Bente – og alle de andre

 

Pink Cup er en serie golfturneringer arrangert av drøyt 80 norske golfklubber over hele landet i samarbeid med Norges Golfforbund og Kreftforeningen. Formålet er å sette søkelys på brystkreft som er den vanligste kreftformen for kvinner, samt å samle inn penger til forskning.

 

– Brystkreft rammer mange, også i vår klubb. Derfor synes vi det er både riktig og hyggelig å kunne bidra, sier Harald Alveid i Nøtterøy Golfklubb.

 

9. juni 2013 ble golfklubben sitt lokale Pink Cup arrangert.  

 

I Nøtterøy Golfklubb har vi et spesielt forhold til Pink Cup og kampen mot kreft og brystkreft. Flere av medlemmene har og har hatt dette tett innpå seg. Bente Dahl som vi i flere år har hedret ved å dedikere Nøtterøy Golfklubbs engasjement rundt Pink Cup til, var selv en meget aktiv pådriver i arbeidet før hun selv tapte kampen i juli 2010. 

 

– Norske golfklubber har virkelig tatt tak, og det er et utrolig viktig arbeid som gjøres for en så viktig sak, sier Marit Sophie Egge i Kreftforeningen.

 

 

 

###

 

Om Nøtterøy Golfklubbs sitt arrangement

 

Fantastiske deltagere, stor giverglede og en flott dag bidro til at Pink Cup nok engang ble en suksess. Nøtterøy badet i sol, deltagere og funksjonærer som alle smilte og lo i kapp med solen.  Vi var hele 76 deltagere, alle var med for å støtte en god sak i tillegg til at vi fikk en morsom golfrunde. Pink Cup er preget av at alle vil bidra, med fantastisk godt humør og en åpen lommebok – selv med det i tankene at det er en alvorlig sykdom med mange skjebner. Tankene gikk naturlig nok spesielt til Bente som årets turnering også var dedikert til. 

 

Vi i Nøtterøy Golfklubb er stolte av og også i år å kunne være en betydelig bidragsyter til Pink Cup.

 

Kjøp av ekstra slag for å komme seg til en bedre poengsum ble en stor aktivitet. Våre rosa damer solgte også rosa cupcakes og masse lodd med flotte premier, dette sammen med gaver fra det lokale næringsliv både med premier og ikke minst pengegaver på over 30 000,- kr bidrar i år med over 80 000,- kr til arbeidet mot brystkreft. 

 

Om Pink Cup

Pink Cup er et samarbeid mellom Kreftforeningen, norske golfklubber og Norges Golfforbund (NGF), hvor inntektene fra turneringen og andre aktiviteter er øremerket brystkreftsaken. I 2012 ble det samlet inn 1.100.000 kroner. Henrik Bjørnstad og Marianne Skarpnord er ambassadører for Pink Cup.

 

Klubbene som samler inn mest penger i klubbturneringen blir invitert til å sende ett lag til en landsfinale. For mer informasjon, se www.pinkcup.no 

 

Om brystkreft

37.000 norske kvinner lever i dag med brystkreft. Hvert år får rundt 2.800 kvinner konstatert diagnosen, noe som gjør sykdommen til den hyppigste kreftformen blant kvinner. Av disse må ca 1100 fjerne brystet. 80 % av de som får diagnosen er over 50 år, men også yngre kvinner og menn kan rammes. Fysisk aktivitet minsker risikoen for å få kreft.