Det skjer to år og fem måneder etter å ha tapt førsteplassen på rankingen. Da hadde han regjert 623 uker på toppen. Nå dytter han Rory McIlroy ned til andreplass i verden.

 

En voldsom storm gjorde at søndagens avslutningsrunde ble utstatt til mandagen. Der startet Woods med en tre slags ledelse, og med en sisterunde på to under par endte seiersmarginen på to slag ned til andremann Justin Rose. Også Rose gjør et hopp på verdensrankingen, og klatret opp til tredjeplass. 

 

– Dette var et resultat av hardt arbeid, tålmodighet og at jeg er frisk nok til å spille turneringer igjen. Jeg har vunnet noen turneringer de siste årene, og som en konsekvens har jeg også klatret, sa Tiger til Sky Sports etter seieren.

 

På spørsmål om han må vinne en major igjen for å bevise for tvilerne at han definitivt er «tilbake» svarer han:

 

– Det er deres mening. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spiller.

 

En annen som var godt fornøyd var Tigers nye kjæreste, toppalpinisten Lindsey Vonn. Kort tid etter at Woods hadde hullet ut for seier, skrev hun på Twitter:

 

«Number 1 !!!!!!!!!!!!!».

 

Per Haugsrud på Viasat Golf sin direktesending er ikke i tvil om hvor Woods hører hjemme i historiebøkene.

 

– Han er rett og slett tidenes beste golfspiller. Så enkelt er det!, sier han.

 

Suzann Pettersen var også til stede på si hjemmebane Bay Hill for å overvære Woods sin seiersmarsj. 

 

– Blir ikke mye bedre enn å se Tiger tilbake som nummer 1!!!! Way to go!, skrev hun på Twitter.

 

Seieren var Woods sin åttende på Bay Hill, en tangering av Sam Sneads rekord på antall seiere i samme turnering. Nå har Tiger vunnet 77 ganger på PGA-touren, og kryper stadig nærmere Snead sin en gang uoppnåelige turneringsrekord på 82 triumfer.

 

Rory McIlroy har vært på toppen av verdensrankingen siden han vant PGA-mesterskapet i august i fjor. Han kan ta tilbake tronen ved å vinne denne ukens Shell Houston Open. Tiger skal på sin side hjem til syd-Florida for å forberede seg til The Masters.

 

Dette er fjerde gang i karrieren Tiger har vunnet tre ganger før The Masters. Han vant ikke noen grønn jakke på Augusta de tre andre gangene (2000, 2003, 2008). Dette er forøvrig første gang Tiger vinner to turneringer på rad siden august 2009. Nå er også putteren hetere enn noen gang. Det lover godt før årets første major.

 

– Jeg synes at det viser at jeg spiller stabilt, og på et høyt nivå, konkluderer Woods.

 

Og nettopp det er det ingen tvil om. 

 
Tror du Tiger vinner The Masters? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!
 
 

 

Runde 3

 

Et voldsomt uvær slo over Bay Hill søndag. Sisterunden begynner igjen kl. 16 norsk tid mandag. (Se video)

 

 

Lederen Tiger Woods rakk bare å spille to hull i lederball med Rickie Fowler, før hornet ble blåst. Da hadde Tiger nettopp senket en birdie på det 2. hullet, og økt ledelsen til tre slag.

 

I løpet av en halvannen time regnet det 40 millimeter, kombinert med vind på nesten 30 meter per sekund. Strømmen i området gikk, og flere av NBCs kameraer ble ødelagt.

 

Se video av ekstremværet under.

 

Turneringen slår i gang igjen mandag kl. 16 norsk tid.

 

 

 


 

Runde 3

 

Tar han knockout på konkurrentene igjen? Tiger Woods leder med to slag før siste runde på Bay Hill. Nå kan han skrive historie, og samtidig vippe Rory McIlroy ned fra verdensenertronen.

 

Fra å starte dagen fire slag bak, og på et punkt i tredjerunden fem slag bak, hadde Tiger Woods en ledelse på to slag da «moving day» i Arnold Palmer Invitational var ferdig. 

 

Med seks under par (66) lørdag, har Tiger nå sikret seg et forsprang på John Huh, Justin Rose, og Rickie Fowler, som han går i lederball med søndag.

 

Skulle Tiger vinne vil det allerede være hans tredje for året. Med en putter som også begynner å bli glodvarm, viser Tiger fryktinngytende form før årets første major, The Masters.

 

Lørdag senket han utrolige 17 av 18 putter fra under 20 fot, og leder feltet i den viktige statistikken «strokes gained putting. 

 

Nå kan han bli den første spilleren som vinner samme turnering åtte ganger.

 

– Selv om jeg har vunnet her før, sikrer ikke det at jeg vinner turneringen. Forholdene er annerledes. Spillet her er annerledes. Målet har vært å sette meg selv i en posisjon hvor jeg har muligheten på søndagen. I løpet av karrieren min har jeg klart det ganske bra, sa Tiger til pgatour.com etter runden, i det som må være årets underdrivelse.

 

Han reflekterte også over fjorårssesongen, hvor han klarte å avslutte en lang seierstørke.

 

– Et av mine mål var å komme tilbake til der jeg er nå, etter å ha havnet utenfor topp-50 i verden en periode. Det var i en periode hvor jeg var skadet, og ikke kunne spille. Det var ikke gøy. Men jeg må bli frisk for å kunne konkurrere, og siden da har jeg vunnet fem ganger. Så jeg er på vei i riktig retning.

 

Det danske stjerneskuddet Thorbjørn Olesen er en av fem spillere på åtte under par, tre bak Woods. De andre er Gonzalo Fernandez-Castano, Jimmy Walker, Ken Duke og Bill Haas.

 

Statistikken levner ikke mye håp for Tigers konkurrenter. Av de 54 gangene Tiger har ledet etter tredjerunden, har han vunnet 48 av dem. Og av de gangene han har ledet alene har han kun tapt to ganger.

 

 

 

 


 

Runde 2

 

Bill Haas har gitt Justin Rose selskap på toppen av leaderboardet i Arnold Palmer Invitational. Tiger så lenge ut til å gjøre duoen til en trio, før han sviktet på slutten. (Se video!)

 

Bill Haas leverte en imponerende 66-runde for å dele ledelsen med Justin Rose på ni under par på Bay Hill.

 

Tiger Woods, som kan gjeninnta toppen av verdensrankingen om han forsvarer tittelen sin denne uken, så ut til å seile mot toppen av leaderboardet halvveis inn i runden, men måtte ta til takke med en 70-runde etter tre avsluttende bogeys.

 

Woods startet  med birdie på det første, eagle på det sjette, etterfulgt av to birdies til på det 11. og det 13. 

 

– Han kunne ha gått 64 i dag, sa Justin Rose om Tigers runde, som ble ødelagt av de sene bogeyene, og en rekke missede kortputter. Han har nå fire slag opp til Rose og Haas i tet.

 

Mange øyne har vært rettet mot Phil Mickelson, som tilsynelatende alltid ser ut til å finne formen før The Masters. Lefty har allerede plukket opp en seier i år, men misset fredag cuten. Han sier han har mye jobb å gjøre før årets første major.

 

– Jeg spilte forferdelig, og jeg fortjente å misse cuten. Jeg er glad for at dette skjedde, for om jeg hadde stilt opp i Houston og dette hadde skjedd hadde jeg ikke hatt tid til å fikse det. Nå skal jeg jobbe med Butch Harmon og omprogrammere meg til Houston, forklarer Mickelson.

 

Høydepunkter

 

 

 

Runde 1

 

Tiger Woods jager sin åttende seier i turneringen, men det var Justin Rose som stjal showet da en glodvarm putter hjalp ham til ledelse i Arnold Palmer Invitational. (Se video!)

 

 

Engelskmannen, som slo ut i ball med Tiger Woods på banens back nine, hadde en treg start med bogey allerede på hans andre hull på dagen. Da dagens første birdie kom skulle det imidlertid virkelig løsne.

 

Med seks birdies og en eagle på scorekortet kunne han signere for en 65-runde, syv under par, og to slags ledelse på amerikaneren John Huh.

 

– Det var en god runde golf. Jeg holdt meg stort sett unna trøbbel, noe som er vanskelig her på Bay Hill. Jeg klarte å innkassere med putteren i dag. Det er den beste runden med putteren jeg har hatt på lang, lang tid, sa Rose til pgatour.com etter runden.

 

Huh gjorde seks birdies på sin 67-runde, men misset muligheten til å dele klubbhusledelsen da han avsluttet med bogey på det siste hullet.

 

John Rollins og Brad Fritsch følger ytterlige ett slag bak, mens fjorårsvinner Tiger Woods, som jager PGA Tour-rekord med sin åttende seier på Bay Hill, er en av ti spillere på tre under par.

 

Med seier denne uken kan han vippe ned Rory McIlroy fra verdensenertronen. Skal det skje denne uken må han spille bedre fra tee til green. Han traff kun åtte fairways og ti greener, og måtte grave dypt i nærspillet for å redde par flere ganger.

 

– Jeg spilte definitivt ikke min beste golf, men jeg kom meg rundt og reddet meg bra inn noen ganger. Det var så kaldt, og ballen fløy nesten ikke, og det var en utfordring. Men slik er det noen ganger. Det var kaldt til morgenen i dag, og selv om jeg ikke spilte så bra scoret jeg bra, og jeg er fortsatt med i turneringen, forklarer Tiger.

 

Selv om Tiger ikke var helt fornøyd med spillet, ble det nok av birdies i ball med Rose. Til sammen gjorde de to Sean Foley-elevene ti birdies og to eagles.

 

FedEx Cup-lederen Brandt Snedeker er tilbake etter et skadeavbrekk denne uken. Han var rusten i åpningen, hvor han innledet med en 76-runde, som inkluderte en trippelbogey på det sjette hullet.

 

Høydepunkter runde 1