Totalt har over 10 prosent av klubbens medlemmer meldt seg på. 

NXT LVL er en ferdighetstrapp med seks forskjellige nivåer. Hvert enkelt nivå har et eget treningskort med øvelser og oppgaver for treningsområdene og banen. Målsetningen med kursene er å øke spillernes kunnskaper og bevissthet rundt både trening, spill og tekniske ferdigheter.

På Sandefjord GK er det Head Pro Jonathan Drummond som holder i undervisningen:

– NXT LVL systematiserer undervisningen. Underveis driller vi også deltakerne i å aktivt bruke kortene slik at de blir vant til å gjøre notater på egen hånd under eget spill senere. I disse dager blir treningsområdene og golfbanen oppgradert med merking etter NXT LVL standard, og responsen fra medlemmene tyder klart på at de synes dette er et spennende tiltak.

(Lyst til å finne ut hvor god du egentlig er? Last ned scorekortene til NXT LVL Spillersjekken her!)

Størst kursinteresse blant damer

NXT LVL kursene er inndelt etter handicap, og i 2014 lastet over 20.000 spillere ferdighetskortene ned fra www.norskgolf.no.

På Sandefjord GK er deltakerprisen 1000,- kroner, og det inkluderer 1 times undervisning per uke over åtte uker og 500 gratis rangeballer. Majoriteten av de 135 kursdeltakerne i klubben er kvinner. Drummond sier:

– Sandefjord GK er en forholdsvis ung klubb, og vi ser at NXT LVL kursene er en god arena for både sosial kontakt og trening. Allerede nå merker vi at opplegget har medført ekstra treningsiver blant mange, og det gir en god start på sesongen for både klubben og deltakerne.