Pings G-serie har lenge vært en favoritt hos norske golfere. Køllene har vært bra priset, holder høyt kvalitetsnivå og er gøy å spille med for et bredt ferdighetsspekter. At Bubba Watson og flere andre proffer velger G25 driveren viser at det ikke alltid handler om å velge det tøffeste og vanskeligste.

 

Nå lanseres G30 og Ping drister seg inn på noe vi ikke hadde sett for oss. Turbulator Technology er finner på hodets topp. De er inspirert av flyteknologi og aeordynamikk. Testing i vindtunnel har vist at køllehodet er mer stabilt og at man kan få høyere hastighet. Nevnte Bubba fikk 2 mph høyere køllehastighet, noe som igjen førte til 9 meter økt lengde. Nå er kanskje bredden på drivene hans største problem, ikke lengden, men for en spiller på toppnivå er det uansett en betydelig økning.

 

Ping er ikke like bastant som andre produsenter i sine lengdepåstander. De sier enkelt og greit at du kan få mer hastighet og mer lengde men de gir ingen garanti. En fornuftig og ærlig måte å si det på.

 

Alle er enig i at Ping var sent ute med justerbare køller. G30 driver og fairwaywood har fem innstillinger, noe som bør holde for de fleste. Nytt av året er det også at driveren kommer i to versjoner – standard og Straight Flight Technology. Sistnevnte er ment for spillere som opplever at ballen ofte ender opp til høyre for målet. SFT er bare tilgjengelig i driver.

 

G25 markerte en utseendemessig forbedring på jernsettet. Egenskapene var like gode som før, men nå var de litt penere. Trenden fortsetter i G30 som ser ser ut til å avvike svært lite fra G25.

 

Fokus i G-serien ligger helt klart på tilgivende egenskaper. Tyngdepunktet er lavt og langt bak. Ping holder seg altså til standarden vi er vant til framfor å prøve seg fram med nye ideer. Samtidig er spesielt driver og fairwaywood også spillere på svært høyt nivå kan vurdere.

 

G30 driver

 

460cc hode i 9 og 10.5 grader standard, 10 og 12 grader SFT. Standardskaft er Ping TFC 419D i Soft R, R, S og X flex. Lengden er 45.75 tommer. Veiledende pris er 2995,-.

 

G30 fairwaywood

3W (14.5), 5W (18) og 7W (21) med Ping TFC 419F skaft i Soft R, R, S og X flex. Veiledende pris er 2095,-.

 

G30 hybrid

Tilgjengelig i 17, 19, 22, 26 og 30 grader. Skaftet er Ping TFC 419H i Soft R, R, S og X flex. Veiledende pris er 1775,-.

 

G30 jern

Kommer i 4-9, PW, UW, SW og LW. Stålskaft er Ping CFS Distance i Soft R, R, S og X flex. Også tilgjengelig med Ping TFC 419i grafittskaft i Soft R, R og S flex.

 

Veiledende pris med stålskaft er 865,- per kølle, med grafitt 1005,-.