Vi har kun sett bilder og lest om G25, men alt tyder på at Ping her har en vinner. De var kanskje litt inne på feil spor med G15 og G20 i spesielt jernsettet. i20 markerte en endring i Pings design. Dristigere utseende og spennende køller. Anser-serien kom i 2012 og vi sa at den hentet det beste fra i- og G-serien. Nå er det helt klart at Ping bruker det de lærte med Anser for å gjøre G25 til en storselger i 2013.

 

Driveren er justerbar men av den enkle sorten. Man kan stille den +/- 0.5°, ikke spesielt revolusjonerende men Ping gjør det enkelt og med stil. De har den enkleste og peneste adapteren. Selv om G25 har fokus på tilgivende egenskaper er det helt klart en driver for alle. Profilene Bubba Watson og Hunter Mahan hadde den i bagen allerede under Tigers World Challenge i begynnelsen av desember 2012. 

 

Tilgjengelig i 8.5°, 9.5°, 10.5° og 12°.

Ping TFC 189D skaft i Soft R, R, S, Tour Stiff og Tour X Stiff.

Veiledende pris er 2.786,-

 

G25 jern er kanskje høyepunktet. Den brede sålen gjennom hele settet er byttet ut med varierende bredde fra lange jern til wedger. De lange har bredere såle enn tidligere G-serier, men i de korte jernene er G25 mer lik Anser Forged og S59. Det er fremdeles et svært tilgivende jernsett som får ballen lett opp i luften. Man kan kanskje si at de gjør det på en penere måte enn før. Golfere både shopper og spiller med øynene. Vi liker også utviklingen med vesentlig penere cavity og en litt mørkere finish. 

 

Tilgjengelig i 3-9, PW, UW, SW og LW.

Ping CFS stålskaft i Soft R, R, S og X flex.

Ping TFC 189i grafittskaft i Soft R, R og S flex.

Veiledende pris er 746,-/kølle med stål og 932,-/kølle med grafitt.

 

2013 blir et bra år for fairwaywoods. G25 har som alle andre fokus på å gi feiltreffene brukbart resultat. Den er spesielt tilgivende på treff lavt ned på slagflaten og det lave tyngdepunktet gir ballen luft under vingene. Et ganske stort men tradisjonelt hode skal gi oss selvtillit ved adressering. Vi liker at Ping tilbyr #4 og #7 i fairwaywood. 

 

Tilgjengelig i #3 (15°), #4 (16.5°), #5 (18°) og #7 (21°).

Ping TFC 189F skaft i Soft R, R, S, Tour Stiff og Tour X Stiff.

Veiledende pris er 1.856,-.

 

Hybriden er en stor endring fra G20. Den er mer tradisjonell, i den grad man kan snakke om en tradisjonell hybrid. Fasongen minner om Anser hybriden og vi forventer at G25 blir en mer tilgivende versjon av denne. Den runder av en svært lovende ny serie fra Ping. Utstyrsmarkedet blir knalltøft i 2013, men Ping ser ut til å ha spilt kortene sine riktig med G25.

 

Tilgjengelig i 17°, 20°, 23°, 27° og 31°.

Ping TFC 189H skaft i Soft R, R, S, Tour Stiff og Tour X Stiff.

Veiledende pris er 1.585,-.

 

Scottsdale TR justerbare puttere

 

Vi må også nevne den nye putterserien Scottsdale TR (True Roll). Insert i aluminium, pen sort PVD finish og popularitet hos proffene er ikke det mest interessante ved dem. Scottsdale TR kan nemlig kjøpes med justerbart skaft. Vi så at Ping prøvde dette med Nome i fjor. Det har tydeligvis gitt mersmak, og med den forestående regelendringen kan dette være nok et godt trekk fra Ping.

 

Alle putterne er innenfor reglementet til USGA/R&A. Skaftet på standardputtere kan justeres fra 31 til 38 tommer mens langputterne går fra 37.5 til 46.5 og 44.5 til 55.5. Et glimrende valg for den som er usikker på hvilket verktøy som er riktig for jobben? Vi har ikke prøvd dem men syns konseptet er spennende. 2013 handler om justering, da passer det jo glimrende at vi har en putter med på laget. Flere av modellene kommer også med vanlig skaft.

 

Tilgjengelig i 12 modeller som passer til følgende puttestroke;

Slight arc – Anser 2, B60, Shea, Tomcat S, Anser 2 B.

Strong arc – ZB S, Shea H

Straight – Piper C, Tatum, Carefree L

Alle typer stroke – Grayhawk, Senita

 

Hvis vi skal velge et favorittnavn blir det uten tvil Carefree L!

 

Veiledende priser med justerbart skaft;

1.425,-  Anser 2, B60, Tomcat S, ZB S, Shea, Shea H, Piper C, Tatum.

1.615,-  Grayhawk, Senita.

2.000,-  Anser B, Carefree L.

 

Veiledende priser med vanlig skaft;

1.235,-  Anser 2, B60, Tomcat S, ZB S, Shea, Shea H, Piper C, Tatum.

1.425,-  Grayhawk, Senita.

 

Dere finner noen flere bilder av G25 og litt info om spesifikasjoner på bloggen min.