Ny kjemperunde av Kofstad

Avsluttet under par i Tsjekkia, og er nesten sikret Europatourspill til neste år.

Av Erik Pettersen:

Espen Kofstad fortsetter å imponere på Challengetouren. Denne uken kom han på 26. plass og klatret ti plasser søndag etter en finalerunde på imponerende 68. Losby-spilleren senket syv birdies og måtte tåle tre bogeys på søndag. Han er fornøyd med spillet på søndag.

– Spilte bra synes jeg, men tok ikke vare på mulighetene, og hadde for mange feil på en bane hvor bogeys koster, sier han til Norsk Golf.

Det var lite å gjøre med danske Andreas Hartø denne uken. Han leverte sin andre 65-runde på søndag og vant turneringen 24 under par, tre foran landsmannen Joachim Hansen.

Kofstad er i praksis sikret den viktige topp 20-plasseringen på pengelisten som sikrer kategori på neste års Europa-tour, men vil få spilt en god del flere turneringer om han havner topp-15. Etter denne ukens innsats ligger han på 12. plass på pengelisten, med cirka 5000 euro ned til 15. plassen.

Han får med seg 1344 euro fra Tsjekkia, og trenger antagelig rundt 1500 euro til for å komme blant de 15 beste.

Det gjenstår to turneringer for Kofstad, og årets siste turnering, Apulia San Domenico Grand Final, har dobbelt så stor premiepott som turneringen i Tsjekkia. Det ser med andre ord svært lyst ut for den 25 år gamle spilleren fra Losby GK.

– Må bare spille bra nå så går dette veien! sier Kofstad om mulighetene for kvalifisering.

Alle de tre norske spillerne klarte cutten denne uken.

Anders Engell avsluttet sin proffdebut med en runde på par, og kom på 49. plass, fire under totalt.

Christian Aronsen hadde en god start på turneringen, men det har ikke vært mye å juble for i helgen, med 80+77 på de to siste rundene. Han kom på sisteplass av de som greide cutten, ni slag bak nestemann.

—————–

Runde 3

Tre nordmenn spiller denne ukens Challenge tour-turnering, og alle er innenfor cutgrensen etter to runder i Tsjekkia.

Espen Kofstad spiller fortsatt stabilt god golf i Tsjekkia, men mangler det lille ekstra for å komme helt i toppen denne uken. Lørdag gikk han sin runde på 71 slag og er med det norges bestemann av de tre som greide cutten denne uken. Med tre birdies og to bogeys endte han en under for dagen , seks under par totalt, på delt 36. plass.

Losby-spilleren er i praksis sikret topp 20-plasseringen på pengelisten som sikrer kategori på neste års Europa-tour, men vil få spilt en god del flere turneringer om han havner topp-15.  Med bare tre turneringer igjen trenger 25-åringen bare 3000 euro til for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering. Det tilsvarer omtrent en topp 12-plassering denne uken.

Kofstad er forøyd med tingenes tilstand etter tre runder i Tsjekkia.

– Er ganske fornøyd. Under par er alltid positivt, sier han.

Hva er målsettingen for morgendagen?
 – Jeg prøver alltid å vinne, men det ser litt tøft ut nå. Håper på en lav runde og topp ti i morgen!

Hvor store er sjansene for Europatour-spill neste år?

– Jeg er sikret, men viktig å komme topp 10 så jeg får den beste kategorien, sier han.

Anders Engell gikk også dagens runde på 71 slag, og han ligger dermed på delt 49. plass, to slag bak Kofstad.

Christian Aronsen hadde en miserabel tredjerunde i Tsjekkia etter å ha overbevist på de to første dagene. Med sine 80 slag ligger han helt sist av de som klarte cutten denne uken. Han er nå fem over par, med seks slag opp til nest sistemann på listen.

Danske Andreas Hartø forsvarte lørdag ledelsen i turneringen med nok en runde på 67 slag. Han ligger 17 under par, ett slag foran engelske Stephen Tiley. Duoen har skaffet seg en tre slags luke ned til tredjeplassen på listen.

————

Runde 2

Best av de norske er Espen Kofstad på delt 25. plass. På fredag startet han dagen med en uheldig bogey på det første hullet, men hentet seg mesterlig inn med seks birdies før runden var over.
Losbyspilleren måtte dessverre også notere en dobbeltbogey på hull 6, men etter 36 hull er han fem under par og i en god angrepsposisjon før helgen.

Anders Engell fikk denne uken sin proffdebut i Tsjekkia, og han også har fått en god start. Fredag gikk han sin runde på par, og med en knallsterk 69-runde fra torsdag, ligger Engell tre under halvveis i proffdebuten. Han spiller svært stabil golf denne uken. På to runder har han satt fire birdies og kun én bogey.

I sesongens fjerde Challenge Tour ligger Christian Aronsen likt med Engell på delt 43. plass i Tsjekkia. Fredag klatret han på tabellen med en 69-runde.

Danske Andreas Hartø leder turneringen 12 slag under par, med to slag ned til landsmannen Anders Smith Hansen og engelskmannen Stephen Tiley.

Det er jevnt i toppen i Tsjekkia, og Norges bestemann Espen Kofstad har tre små slag opp til sjetteplassen etter to runder.

—–

Runde 1

Etter å ha bidratt til Norges beste plassering noensinne i amatør-VM forrige uke, har nygraduerte Anders Engell omsider blitt proff. Torsdag fikk han endelig sin proffdebut i Tsjekkia.

Og dersom åpningsrunden hans er noen indikator på hva vi kan vente oss blir det spennende å følge den unge Grønmo-golferen i tiden fremover.

Engell startet dagen på banens siste ni, og fikk en knallstart med tre birdies på de fem første hullene. De resterende hullene skulle det bli 13 (!) strake par. Dermed holdt han seg unna bogeys i sin første turnering som profesjonell. Det holder til en delt 21. plass så langt, fem slag bak engelskmannen Robert Dinwiddie i tet.

Dette er ikke Engells første Challenge Tour-turnering denne sesongen. I august fikk han wild card til Norwegian Challenge på Byneset, hvor han imponerte med delt 14. plass og endte som beste norske.

Rovert Dinwiddie sin sterke åpningsrunde på åtte under par gir ham en ett slags ledelse på danske Andreas Hartø. Det scores lavt på Kuneticka Hora GC i Dritec, noe 66 spillere er under par vitner om. I tillegg til Engell er Espen Kofstad en av dem.

Losby-golferen startet med en 70-runde bestående av fire birdies, to bogeys og resten par, og har med det tre slag opp til en topp 10-plassering. Han ligger på delt 37. plass.

Kofstad er nærmere målet om en Europatour-billett enn noen gang. Losby-golferen har slitt med smerter i både rygg og håndledd de siste turneringene, men kom seg heldigvis gjennom Challenge de Catalunya for ti dager siden uten de store plagene.

Likevel bestemte han seg for å ta en uke velfortjent fri forrige uke da han stod over ALLIANZ Open de Lyon. Dermed falt han også fra 10. til 12. plass på pengelisten, 5500 euro foran Eddie Pepperell på den viktige 15. plassen.

Christian Aronsen spiller sin fjerde Challenge Tour-turnering for sesongen. Etter to missede cuter og en 55. plass i Norwegian Challenge, deler han nå 67. plassen etter første runde. Med to birdies, like mange bogeys og resten par har han åtte slag opp til teten.