Denne uken får han en ny mulighet til å vinne sitt hjemlands nasjonale mesterskap – Open de Espana. Og 47-åringen håper at denne gangen skal han lykkes.

– Jeg har vært i god form, og forhåpentligvis er jeg i enda litt bedre form denne uken, sier han til europeantour.com. – Det vil bety så mye for meg. Dette er turnering jeg ønsker å vinne mest av alle. Og en major, selvfølgelig. Jeg var glad for Lee Westwood i forrige uke, men jeg håper at dette er min uke.

Alvaro Quiros, også han fra Spania, er regjerende mester. Han stiller også til start i turneringen. Det gjør også Jose Maria Olazabal, som ikke har spilt det spanske mesterskapet overhodet de siste sju sesongene på grunn av sine revmatiske plager. Han spilte bare tre turneringer i fjor, men har så langt deltatt i sju.

– Helsen min er OK. Ikke 100 prosent, men det går. Det er definitivt ingen unnskyldning for ikke å spille bra.

Matteo Manassero, den italienske 18-åringen som har tatt golfverdenen med storm siden han debuterte som profesjonell i fjor, tror El Prat-banen er perfekt satt opp for hans spill. Manassero har allerede vunnet en gang på touren så langt i år, og han har gode minner fra Spania. Det var der han vant sin første seier i fjor.

– Jeg spiller bra, og jeg liker banen. Greenene kommer til å skille spillerne. Du kan slå gode slag inn på greenene, men likevel slite for å toputte.

Manassero tok en liten pause etter at han vant i Malaysia to dager før han fylte 18 år.

– Min profesjonelle karriere har kommet raskere enn jeg trodde. Seirene har kommet raskere, noe som er fint, men kanskje de har kommet for raskt. Nå forventer alle at jeg skal vinne, selv om jeg fremdeles har mye å lære.

Spørsmålet er om han rekker neste års Ryder Cup-lag. Han er definitivt på god vei.

– Det kommer til å bli to lange kvalifiseringsår, men jeg tenker så klart på det. Men mitt nåværende mål er å bli blant de ti beste på Race To Dubai.