Etter å ha tapt ledelsen fra den første til den andre runden i Susie Maxwell Classic, fortsatte Tonje Daffinrud fallet onsdag. Heldigvis klarte hun å klore seg fast til en topp 10-plassering.

Nok en dag med krevende vindforhold resulterte i en tung start på den tredje og avsluttende runden for Denver-jenta. Etter fem hull var hun allerede tre over par. Etter en ny bogey på det 10. fikk hun endelig spillet på plass, og med syv par og en birdie i innspurten signerte hun til slutt for en runde på tre over par. 

Dermed ble det 10. plass, fem over for turneringen og tolv bak vinneren Chirapat Jao-Javanil (Oklahoma). Daffinrud ble beste Denver-spiller, med neste utøver nede på 24. plass. 

I lagkonkurransen avsluttet Denver sterkt, og tok seg opp fra 7. til 3. plass.

– Jeg er veldig stolt av hvordan laget kjempet. Vi snakket om å kjempe hardt der ute i dag, og det klarte de. Det blåste og var vanskelig der ute i dag, men alle var fokuserte og jobbet hardt. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med dagens innsats, sa lagets trener Sammie Chergo til Denver Pioneers sin hjemmeside etter runden.

Resultater

 

Runde 1 og 2

Tonje Daffinrud mistet ledelsen i Oklahoma før siste runde, mens Ole Ramsnes og Ingrid Hagen sine lag sikret pallplasseringer på tirsdagen. 

I kamp med flere av nasjonens beste college-spillere, imponerte Vestfold-jenta Tonje Daffinrud med en sterk 5. plass i sesongstarten på college for en drøy uke siden. Nå er hun i gang igjen i Susie Maxwell Classic i Oklahoma, og med en åpningsrunde på 68 slag tirsdag morgen gikk hun rett i ledelsen.

Dessverre skulle ikke godspillet holde dagen ut, og da ettermiddagens andrerunde var ferdigspilt stod det ti slag mer på hennes scorekort. 

Dermed falt Denver-jenta til to over par for turneringen, og deler nå 7. plassen sammen med to andre spillere. Sølvvinneren fra årets norgesmesterskap er inne i sitt tredje studieår ved Denver, og viser igjen at hun er lagets viktigste brikke. Neste Denver-spiller på leaderboardet finner vi nede på 28. plass.

Daffinrud startet onsdagens avslutningsrunde seks slag bak Notre Dames leder Lindsey Weaver. I lagkonkurransen er det Oklahomas hjemmelag som leder overlegent. Denver ligger her på 7. plass.

– I dag var en krevende dag på golfbanen for alle våre spillere, med vind opp mot 14 meter per sekund. Vi håndterte ikke sitausjonen spesielt bra. I dag var en verdigfull lærepenge for vårt unge lag, og vi gleder oss til å begynne igjen imorgen, sier lagets trener Sammie Chergo til Denvers hjemmeside.

 

 

 

På herresiden var Ole Berge Ramsnes med på å skaffe pallplassering for Denver i UTSA/ Lone Star Invitational i California. Med runder på 74, 74 og 72 slag delte Ramsnes 17. plassen, åtte slag bak vinneren Rodolgo Cazaubon. Denver kapret tredjeplassen i lagkonkurransen, men måtte se seg kraftig slått av Houston sitt vinnerlag.

Pallplassering ble det også for Ingrid Hagens South Alabama i Courtyard Classic. Hagen delte 14. plassen med runder på 79, 76 og 74 slag.

Fjorårets vinner av junior-NM, Mathias Schjølberg fikk det ikke helt til å stemme i Alister MacKenzie Invitational i California. Med en totalscore på syv over par ble det til slutt delt 56. plass på Oslo-golferen, 22 slag bak vinneren Brandon Hagy. Schjølbers Arizona State University endte på 13. plass av totalt 16 lag i lagdelen.

Julie Lønnechen presterte best av Mount Olive College sine spillere i Saint Leo Invitational. Med runder på 76 og 79 slag ble det delt 19. plass på Lønnechen, 13 bak vinneren Abbet Gittings. Mount Olive endte på 8. plass i lagkonkurransen.