Callaways X-serie kan være en av tidenes mest populære i Norge. De leverer stort sett alltid solide køller med de riktige egenskapene for vanlige golfere og de litt gode. I fjor mener vi de snublet litt i designavdelingen med X2 Hot. Årets XR er et steg i riktig retning.

 

Blå, rød og sølv/hvit. Man skulle tro den var skreddersydd for det amerikanske markedet. Det ser bra ut og det litt billige preget fra i fjor er borte. Som vanlig kommer den i to versjoner – standard og Pro. Først ut er driverne.

 

 

XR Pro til venstre på alle bilder.

 

Callaway hevder har oppnådd 5 miles per hour høyere ballhastighet med XR sammenlignet med deres drivere fra 2012. Det kan utgjøre mange meter, men det er lov å være litt skeptisk og gå etter sine egne tall. Målingen er trolig under perfekte forhold, og tallene vil variere fra spiller til spiller.

 

XR drivere er justerbar med OptiLoft. Standardskaft er Project X LZ. Callaway har gjort et bra skaftvalg, noe kundene setter pris på i dag.

 

Hodestørrelse på XR Pro er 440cc, XR er som vanlig 460cc.

 

 

 

 

Veiledende pris for XR Pro er 3295,- og den kommer for salg 20.mars. I mellomtiden kan du prøve XR fra 20.februar. Skulle du ønske å kjøpe den er prisen 2795,-.