Tiger Woods sin jakt på sin første major siden 2008 fikk et nytt tilbakeslag denne uken. Woods har slitt med ryggen gjennom hele sesongen, og har kun fullført en 72-hullsturnering på PGA-touren så langt i år. Nylig måtte han også trekke seg fra Arnold Palmer Invitational på Bay Hill, en turnering han har vunnet de to siste årene.

 

Det ble samtidig avslørt at Tiger har hatt en utstående ryggvirvel. Nå har han blitt operert for en sammenklemt nerve mellom to skiver, melder tigerwoods.com i en pressemelding tirsdag. Dermed går han glipp av The Masters.

 

Operasjonen som ble gjenomført av nevrokirurg Dr. Carhles Rich i Utah, og var vellykket i følge Woods sin hjemmeside.

 

– Jeg har forsøkt å bli klar til The Masters, men uten den nødvendige fremgangen bestemte jeg i konsultasjon med mine leger å få operasjonen unnagjort, sier Woods, og fortsetter:

 

– Jeg vil gjerne uttrykke min skuffelse overfor Augusta National. Det er en uke som er veldig spesiell for meg. Det ser ut til at jeg vil miste en rekke turneringer fremover for å fokusere på rehabilitering og bli frisk.

 

– Dette er frustrerende, men er noe doktorene har rådet meg om å gjøre, med tanke på både min kortsiktige og langsiktige helse.

 

Woods begynner sin rehabiliteringsprosess i løpet av denne uken. I følge pressemeldingen kan Woods begynne å chippe og putte om tre uker, men et comeback i turnering blir ikke før nærmere sommeren. Dermed ser det ut til at også U.S Open i juni kan ryke.

 

– Dette er tøft akkurat nå, men jeg er optimist med tanke på fremtiden. Det er noen rekorder satt av to fantastiske utøvere som jeg håper på å slå en eller annen gang. Som jeg har sagt mange ganger nådde Sam og Jack rekorder over en hel karriere, og jeg har mange år foran meg, avslutter Woods, og sikter til Jack Nicklaus sine 18 majortriumfer og Sam Sneads 82 PGA Tour-seiere.

 

Woods har til nå spilt alle Masters-turneringer siden 1995, der han endte på 41. plass og ble feltets beste amatør. I hans 19 opptredener har Woods vunnet fire ganger, og notert 13 topp-10-plasseringer.