Robert Karlsson begynner et nytt kapittel i sin karriere neste måned da han og familien flytter til Nord-Carolina. Den svenske veteranen har tatt mange turer over dammen for å spille på amerikanske baner, men aldri som medlem av PGA-touren.

Det er han nå.

– Jeg ble en del av touren fordi det er noe jeg ønsket å gjøre, snarere enn å avslutte karrieren og så si til meg selv: «jeg skulle ønske jeg hadde spilt minst én full sesong i USA», sier Karlsson i et intervju med Reuters.

Svensken fikk sjansen til å bli et fullverdig medlem takket være andreplassen i fjorårets St. Jude Classic – turneringen Lee Westwood vant.

– Det blir minst 15 turneringer, og jeg gleder meg veldig.

Men om han blir årets «rookie» – årets nykommer – skal ganske mye til, med tanke på sesongåpningen Jhonattan Vegas har hatt. 26-åringen fra Venezuela har i løpet av de to siste turneringene henholdsvis vunnet og blitt nummer tre.

Karlsson er for tiden ranket som nummer 16 i verden, og han vant Dubai World Championship i november. Familien har nå flyttet ut av hjemmet sitt i Monte Carlo og kjøpt seg tomt i Charlotte. Stedet ligger like ved der Quail Hollow Championship finner sted.

– Jeg var i Charlotte på en av mine første turer til USA, og jeg likte byen og regionen. Jeg bor bare 15-20 minutter unna Quail Hollow, og jeg dro dit etter nyttår for å spille en runde, så jeg kommer definitivt til å spille i den turneringen, sier Karlsson.

I tillegg til de 15 turneringene han spiller i USA, skal han spille 12-13 på Europatouren også. Denne uken er han på plass i Qatar Masters.

Det har vært mye snakk om toppspillere som takker nei til PGA-touren denne sesongen, så som Lee Westwood, Rory McIlroy og Martin Kaymer. Karlsson går altså motsatt vei. Det samme gjør US Open-vinner Graeme McDowell, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel.

– I motsetning til Rory, er jeg gift, og familien min slår seg nå ned i USA. Og det kommer til å gjøre det hele mye enklere.

Karlsson håper det ikke bare blir med den ene sesongen.

– Jeg ønsker å spille mer enn det i USA, men jeg må vurdere helheten mot slutten av året.

Karlsson har vunnet 11 ganger på Europatouren. Nå håper han å kunne få minst én tittel i USA også.